Левски официално представи Станислав Генчев за треньор и вече всички погледи са насочени към напрегнатото трансферно лято, което предстои за гранда от "Герена". А селекция си трябва, защото клубът определено страда от дисбаланс на определени позиции. На други пък липсва онова прословуто качество, заради което куп треньори вече се провалиха в стремежа си да направят нещо по-значимо начело на "сините".

Голям проблем се очертава по фланговете, където новият наставник на Левски разчита основно на трима души Марин Петков, Фабио Лима и Евертон Бала. И докато първите двама доказаха, че имат потенциала да бъдат сред водещите фигури, то последният не оправдава очакванията. "Куршума от Марисол", както вече сме и казвали, трудно може да "улучи" съперниковата врата, камо ли да направи важен гол или асистенция.

Левски търси начин да се раздели с полузащитник

Левски търси начин да се раздели с полузащитник

"Сините" искат да разкарат Асен Чандъров

И тук идва хубавото, че Евертон е само под наем в Левски и след декември едва ли ще си споняме, че някога такъв футболист се е "мъчил" при столичани.

В търсенето на негов наследник или конкуренция, наречете го както искате, на "Георги Аспарухов" не е необходимо да гледат някъде далеч из футболната карта на Европа, Африка или Южна Америка. Решението е под носа им, стига да му обърнат внимание. А името е - Здравко Димитров.

Да, достатъчно скандален, но пък качествен футболист, от когото "сините" не трябва да се отказват с лека ръка. Странен е фактът, че нито Даниел Боримиров, нито Станислав Генчев, споделиха и дума за техничаря по време на своята пресконференция. А може би точно бившият национал заслужава своя пореден, но и последен шанс, да покаже на какво е способен с екипа на Левски.

Заради недопустимо потъпкване на клубните правила, Здравко бе зачеркнат от Станимир Стоилов, след което не получи и шанс при Николай Костов, явно под давлението на Наско Сираков. В името на Левски обаче понякога се правят и компромиси, а от подобен биха спечелили и двете страни.

Генчев набеляза 18-годишен защитник

Генчев набеляза 18-годишен защитник

От дублиращия отбор

Няма да бъде пресилено, ако споделим, че вторият престой на Димитров в Сакарияспор беше доста успешен. Записа 19 мача във второто ниво на турския футбол, като с 3 гола и 4 асистенции беше много близо до това да помогне за промоцията на "зелено-черните" в Суперлигата, където от новия сезон ще бъде Гьозтепе на Станимир Стоилов.

Предстои да се разбере дали Сакарияспор ще се възползва от опцията му за закупуване. Ако не бъдат платени исканите 150 000 евро за крилото, то той ще остане в Левски или ще се търси друго развитие на неговата кариера. И точно тогава ще настъпи истинското разочарование, ако на "Герена" предпочетат да се разделят със своя играч, вместо да му гласуват доверие през оставащите 12 месеца от неговия договор.

Чисто статистически, Димитров и Бала притежават сходни показатели, което дава индикации, че би могло да бъдат ротирани в атмосферата на жестока конкуренция. Донякъде Здравко ще бъде "познатото зло" и далеч по-премерен риск за ръководството, отколкото инвестирането на неизвестна сума пари в поредния спорен иностранец.

А добре знаем, че по втория начин, мачовете с НАП и столична община, не се печелят.

Алекс Колев: Има разговори с Левски, но нещата са далеч от подпис

Алекс Колев: Има разговори с Левски, но нещата са далеч от подпис

"Дано се случат нещата"