Състоянието на Левски е тежко. Това е известно на всички. През изминалата седмица обаче феновете на отбора с трепет очакваха изявлението на собственика Наско Сираков, в което той да разкрие повече подробности около клуба. Надеждите на всички бяха, че мажоритарният собственик ще гостува в някое предаване, където да му бъдат зададени адекватни въпроси или ще даде интервю за клубната телевизия. 

Вместо това в навечерието на най-светлия християнски празник - Възкресение Христово, Сираков реши да направи обръщение към левскарите. Той обяви, че лицензът на клуба е застрашен. Хвърли и бомба - бил в заключителни преговори с "мощен инвеститор, който е готов да вложи колкото е необходимо за направата на нов стадион, за изграждането на силен отбор и ДЮШ, и погасяване на дълговете". Тази новина хвърли в екстаз голяма част от "синята" общност. Мнозина видяха край на мъките за Левски. Малко от тях обаче обърнаха внимание на друга част от думите на собственика - "ще искам Вашето съгласие, одобрение и подкрепа, за да сложа подписа си на финализиран договор".

Наско Сираков: Лицензът на Левски е застрашен, но водим заключителни разговори с мощен инвеститор

Наско Сираков: Лицензът на Левски е застрашен, но водим заключителни разговори с мощен инвеститор

"Големият проблем са натрупаните стари задължения"

В навечерието на Великден Наско Сираков ни даде повод отново да се сетим за фарисеите и за това в какво ги критикува Исус. Вълка се опитва да вменява отговорност на феновете за евентуален договор или отказ от такъв с потенциалния "мощен инвеститор". А той печели и в двата случая! Ако въпросните хора са мошеници и плановете им претърпят пълен провал, то феновете са дали съгласието си. Ако привържениците откажат, Сираков би могъл да обяви - намерих ви инвеститор, вие не го искахте. Доста хитро, нали? 

Далеч сме от това да определяме дали на хората на Благой Георгиев им е "чиста работата" или не... Само ще напомним, че същите тези бяха отхвърлени от северномакедонския гранд Вардар. Клубът, който е пред изпадане този сезон, прецени, че въпросните инвеститори, водени от бившия национал, няма с какво да са от полза на отбора от Скопие и тe бяха натирени...

Как Левски хвърли над милион и 200 хил. в канала

Как Левски хвърли над милион и 200 хил. в канала

Вижте заплатите на някои от резервите в отбора

Сираков вече получи пълна подкрепа от феновете на Левски. Сам поиска и се зае с тежката задача да спаси клуба. Факт е, че голяма част от задълженията са натрупани от старите собственици на Левски, но управлението му дотук е пълен провал. Защо сега бяга от отговорност? Нима не се е обградил с хора, които са големи капацитети в своята област. Нима Павел Колев или Ивайло Цветков-Нойзи не могат да проучат инвеститора, воден от Благой Георгиев и ръководството на Левски да вземе най-правилното решение? 

А и как така преди около месец се твърдеше, че "сините" няма да имат проблем с лиценза, а сега такъв има?! А дали този проблем не е продиктуван от факта, че възможно най-скоро трябва да се подпише договор с "мощния инвеститор"? Та нали Левски вече има нов спонсор...

Левски има нов спонсор!

Левски има нов спонсор!

Сделката ще бъде обявена до часове