В последните дни доста се зашумя около халфа на Левски Нелуц Рошу. Румънецът изигра само един двубой под ръководството на Делио Роси, а треньорът вече го определи за ненужен. В родината му се удивиха как сините са платили преди по-малко от половин година 100 хиляди евро за него, а вече не искат да го ползват. Развитие около Рошу ще има в началото на годината, когато в София пристига агентът на играча, който ще води разговори с ръководството на отбора за негово преотстъпване.

И докато около Нелуц все пак се говори нещо, то цяла есен в сянка седи Антони Белмонт. Румънецът бе преследван от здравословни проблеми, дори се говори, че те не са отсега и затова е преминал в Левски за относително ниска трансферна сума.

Снимка 310509

Източник: Levski.bg

Френският полузащитник трябваше да се превърне в основен играч на Левски. Той, Холмар Ейолфсон и Жерсон Кабрал са трите от 14-те нови попълнения на сините този сезон, които пристигнаха със санкцията на Делио Роси. Затова и 22-годишният халф трябваше да се пребори за титулярно място. Вместо това през есента той не показа нищо повече от задраскания с дебелия маркер румънец. Феновете на Левски така и не разбраха в какво точно е силен Белмонт. Той пристигна на "Герена" от елитния френски Дижон, като през миналата кампания имаше 8 шампионатни двубоя в елита. През есента не успя да запише толкова за Левски - 7. Антони само в 3 от тях бе титуляр - при измъченото 1:0 над Верея на "Герена", както и при 3:0 над Пирин и 1:1 срещу Славия. В тези срещи Белмонт бе на терена през цялото времетраене. Сеща ли се някой обаче какво свърши? Отговорът е - не. Той няма гол или асистенция за сините. А запалянковците не знаят кои са му силните страни. Със сигурност те не са в нападение и организирането на играта, защото оставаше доста пасивен. Представянето му се свеждаше до това да подава пасове встрани от себе си, не успяваше да изостри действията. В контролата срещу Ботев Враца вкара гол с изстрел отдалеч. В официалните мачове обаче не показа, че има афинитет към този елемент. За това красноречиво говори фактът, че няма гол в официален шампионатен мач в кариерата си - играл е за Истър, както и първия и втория тим на Дижон.

Левски поздрави Белмонт за рожден ден

Левски поздрави Белмонт за рожден ден

Французинът става на 22 години днес

От Белмонт, също както от повечето чужденци на "Герена", се очаква да задава темпото. Вместо това французинът остана далеч зад Васил Панайотов например. В родината му наскоро написаха, че Левски е направил инвестиция за бъдещето с неговото взимане. По време на зимната пауза Антони трябва да го докаже и да си спечели място. В противен случай след половин година ще е със статута на Нелуц Рошу. Защото индикациите от клуба са, че Делио Роси държи в тима през зимата да дойде нов халф. Което е показателно за бавния напредък на французина.

Белмонт: Искам да направим запомнящ се сезон (ВИДЕО)

Новият в Левски: Чака ни запомнящ се сезон (ВИДЕО)

Френският футболист с първи думи като играч на Левски