Компанията "Юнайтед груп", която има интерес към придобиване собствеността на Левски, все още няма споразумение с футболния клуб. Това гласи официална позиция, с която за пръв път от "Юнайтед груп" коментират намеренията си към "сините".

Във връзка с публикации в български медии, съдържащи твърдения за потенциално споразумение на United Group и/или Sport Republic за придобиване на ФК Левски, United Group и Sport Republic биха искали да заявят следното:

United Group наскоро проведе финансов и правен анализ на ФК Левски, резултатите от който бяха представени и в момента се разглеждат от ръководствата на United Group и Sport Republic. Анализът все още не е коментиран със собствениците и/или ръководството на ФК Левски.

Няма напредък в разговорите между Юнайтед груп и Левски, "сините" удрят на камък и в преговорите с Васил Божков

Няма напредък в разговорите между Юнайтед груп и Левски, "сините" удрят на камък и в преговорите с Васил Божков

Вижте подробности

United Group и Sports Republic все още не са провеждали преговори относно придобиването на ФК Левски.

United Group и Sport Republic стриктно спазват приложимите законодателства и регулации и не са преговаряли и няма да преговарят с лица и/или компании, санкционирани по глобалния закон "Магнитски".

United Group и Sport Republic няма да коментират в бъдеще каквито и да било спекулации по темата. Компаниите ще разпространят официално становище, когато преговорите бъдат финализирани, успешно или не.