Смяната на собствеността на Левски е все по-близо. Компанията Sport Republic, дъщерна на Юнайтед груп и собственост на сръбския милиардер Драган Шолак ще вземе контролния пакет с акции, съобщава "Блиц".

Според информация на колегите, в понеделник е имало финални разговори между двете страни. "Сините", представлявани от Наско Сираков, са били уведомени, че сделката ще бъде подписана съвсем скоро.

От "Sport Rebublic" са уверили Сираков, че ще купят Левски, след като вече са постигнал договорка с Васил Божков за дълговете към него.

Юнайтед Груп купува и европейски кошмар на Левски

Юнайтед Груп купува и европейски кошмар на Левски

Драган Шолак все по-уверено стъпва на футболния пазар

Живеещият в ОАЕ бивш собственик на клуба е имал среща с представители на Драган Шолак. Между двете страни е подписано споразумение, което гласи, че до 31 януари под формата на няколко транша "Sport Rebublic" ще изплати всичко на сметката на Божков. Сумата обаче остава конфиденциална. Освен това са стартирали преговори с НАП, в които държавата е получила писмени гаранции, че : "Sport Rebublic" ще се издължи и на нея.

Сигурно е! "Юнайтед Груп" поема Левски!

Сигурно е! "Юнайтед Груп" поема Левски!

Сделката ще бъде финализирана до месец

В същото време са стартирали разговори със Станимир Стоилов за подписване на нов договор. Контрактът със сигурност ще е в пъти по-добър от настоящия на Мъри, който даже дълго време след завръщането си миналия септември работи без заплата.