Славиша Йоканович се разбра за договора с Левски и ще бъде новият треньор на отбора. Срокът на споразумението е 1 година, с опция за продължаване.Сърбинът не води днешната тренировка на "сините" от 18 часа. Той ще започне работа чак след мача с Ботев (Пд) - в понеделник.

„Разбрахме се с Йоканович, започва работа в понеделник. Няма как да поеме отбора сега, защото трябва да пътува до Сърбия и Мадрид. Ще гледа мача с Ботев и в понеделник подписва и започва работа. Сегашните помощници ще водят отбора срещу Ботев", заяви спортният шеф Наско Сираков.

Младият специалист дойде на "Герена" по-рано днес, за да се види с шефовете Наско Сираков и Иво Тонев и да доуточни детайлите около договора си.

Йоканович заменя начело на сините Николай Митов, който беше уволнен след срамната загуба от Иртиш Павлодар (Казахстан) в Лига Европа.

Йоканович има два поредни дубъла с Партизан, начело на който бе между 2007 и 2009 година. През миналия сезон той работи в Тайланд, където отново грабна шампионската титла с тима на Муантон Юнайтед.

Именно Йоканович има заслугата за налагането на имена като Адел Ляич и Зоран Тошич при „гробарите".