Легендата на българския футбол Иван Вуцов заяви, че любимият му Левски е по-добър от изминалата година, но въпреки това отборът се мъчи с настоящите играчи. Според легендарния играч и треньор на "Герена" се нуждаят от няколко нови звезди, ако искат да са конкуренти на Лудогорец в борбата за шампионската титла.

"Вижда се, че има подобрение в отбора за разлика от миналия сезон -каза Вуцов.

"Играчите се представят добре и съвсем заслужено Левски е лидер в класирането. Трудно обаче ще бъде бутнат Лудогорец. Тимът от Разград си остава основният претендент за титлата. Само Левски може да им попречи, макар че виждам добри изяви и от Черно море. Шампионите имат значително по-силен състав от всички отбори. Като организация също превъзхождат. Левски се нуждае от нови играчи, защото тези се мъчат. Показателна е загубата за Купата на България срещу Черно море. Там се изпусна питомното, защото Левски можеше спокойно да атакува трофея. На "Герена" трябва да вземат нови играчи през зимата, три-четири класни попълнения ще помогнат на отбора, защото на Левски не му отива да е втори или трети", заяви Вуцов пред "Труд".

Иван Вуцов добави, че е останал неприятно изненадан от решението на Люпко Петрович да си тръгне от "Герена" в момент, в който Левски е непобеден и е лидер в класирането.

"Не знам защо се стигна до това, може би треньорът има своите основания - каза Вуцов. - Знам само, че не беше никак приятно. Клубът се разклати, но хубавото е, че остана на крака. Не е моя работа да казвам кой трябва да е треньор или дали Елин Топузаков става. Знам само, че той и Асен Букарев няма да са решаващият фактор. Левски се нуждае от няколко нови футболисти. Виждате, че и феновете не ходят на стадиона. Поредното доказателство, че нещо в клуба не е наред. На "Герена" трябват подобрения, корекции, ако искат отборът да продължи успешната до този момент борба с Лудогорец за първото място."