Новото попълнение на Левски - Велтон заяви пред колегите от "dsport", че има желанието да направи феновете на "сините" щастливи и да стане шампион с клуба.

Какво мислиш за възможността да играеш в България и Левски?

Това, което мисля е, че е много завладяващо да бъда в отбор като Левски. Ще давам най-доброто от себе си, ще работя здраво. Искам да бъда шампион тук, да играя добре и да правя феновете на Левски щастливи.

Какво е твоето първо впечатление от треньора на Левски Станимир Стоилов?

Първото впечатление е, че е много добър треньор. Взискателен е, иска правилните неща. Винаги търси точните решения. Иска да завоюва успехи.

Той говори португалски, защото е играл в Португалия. Това е добра новина за теб и Цунами...

Това винаги е хубаво, защото помага да се общува. Както и разговорите с вас. Българският език ми се струва малко труден, така че това е предимство.

Как виждаш атмосферата в Левски, какво мислиш за твоите колеги?

Съотборниците ми са много добри, както и останалите хора в клуба. Веднага ни приеха, много ни помагат.

Как виждаш шансовете на Левски в първенството и Купата на България?

Календарът е добър. Трябва да работим здраво сега, за да успеем. Трябва да успеем и в двете състезания. В моята глава е да защитавам тази емблема и да бъда шампион. Трябва да продължим да работим, както сега и успехите ще дойдат.

Кога ще можеш да играеш 90 минути?

Зависи от треньора. Зависи и от физическата ми подготовка. Сега може би не съм готов за това, но работим, за да стане. След един-два мача, ще бъда готов за 90 минути.

Разкажи нещо за твоето семейство?

Имам жена и син. Те са в Бразилия и много ми липсват. Но тази липса е, за да постигна хубави неща за всички нас. Те го разбират без съмнение.

Костадинов не тренира с Левски днес

Костадинов не тренира с Левски днес

Има контузия