Бива наглост, ама на "Герена" май минават всички възможни граници. "Сините" публикуваха съобщение в сайта си. Скочиха на ЦСКА. Не написаха името на големия си съперник, но става ясно от думите. Опитват се да изкарат, видите ли, че тема номер 1 в преговорите за съставяне на кабинет били "армейците" и "Армията". Руди Василев и Иван Ченчев пък били лобисти. Като се тръгнали да сочат с пръст, от Левски да назовават имена, да не се гънат в някакви техни словонедоуточнения...

"Сините" винаги бил встрани от политиката. Как не ги е срам! Кой им подари стадиона? Плащат ли наем за него? Да си припомним и за големите пристрастия към Левски на един бивш вицепремиер. И за голямата му мечта - да закрие ЦСКА!

Ръководството на Левски хубаво отбелязва, че ще следи всичко случващото се по въпроса с "Армията". Други следят всичко случващото се около вноските им към НАП. Но какво от това? Трябваше ли целият дълг на клуба вече да е станал изискуем или не? Кажете, драги левскари?

Как по-точно решения, касаещи ЦСКА, ще накърнят Левски? Защо решения за Разград, Пловдив и Стара Загора не ги накърняват? Нали уж са сами срещу всички? Колко години "червените" си плащат като попове наем на базите? Другите какво плащат? Или само знаят да пишат декларации и да се мислят за репресирани.

Да се върнем много по-назад във времето и към прословутото игрище на Левски, за отнемането на което Томас Лафчис искаше да му бъде даден стадион "Васил Левски". Няма да се занимаваме с външния вид на игрището на Левски до началото на 50-те години. Само това ще добавим - сгуриен терен и една трибунка с няколко реда дървени пейки, това представлявало игрище "Левски". Самото то се е намирало на мястото на езерото "Ариана" и част от Сектор "Г" на стадион "Васил Левски". Парцелът е предоставен за ползване на СК Левски с решение от март 1924 година на общински съвет, град София.

Вестник "Спорт" от 1924 година пише: "Мястото е между игрищата на А.С.23 и тенис клуба. В тази част на градината са раздадени места на 4 спортни игрища: "Колодрума", "А.С.23", "Левски" и тенис клуба. Този благороден жест на общинския съвет е повече от похвален и буди адмирации. Сърадваме "Левски" с вниманието, което му е указано от общинския съвет, а на този последния поднасяме нашите поздрави за благородната му инициатива".

Хвала!

За отнетото при строежа на стадион "Васил Левски" сгуриено игрище, Левски е компенсиран с "Динамо" (сега стадион "Раковски"). По-късно и с "Герена". От 1969-а на разположение на левскарите са два стадиона, които те без угризения ползваха и ползват - стадиона на "Герена" и стадион "Раковски". Но те пак са недовони. Те са репресираните, а ЦСКА е с държавата...

Стадион "Георги Аспарухов" не е собственост на футболен клуб Левски. Никога не е бил притежаван от "сините". Това пък разкри областният управител на София - Николай Пехливанов преди години.

"Годишните данъци на комплекс "Георги Аспарухов" - стадионът и залите, са 80 524 лева и винаги са се плащали от държавата.

Въпросът е доста стар, но реално сега законово е много трудно да се проведе процедура.

Законово решението за предоставяне за безвъзмездно ползване не е обосновано, но фактически съществува и това е базата, на която се стъпва", коментира Пехливанов пред bTV.

Стадионът е построен през 1963-а г. и винаги се е използвал от Левски, но клубът никога не му е бил собственик. През 1997-а година притежателят на комплекса - областната управа, издава на Левски акт за безвъзмездно ползване.

Хвала!

Ще има ли декларация и по тази тема?

Георги Атанасов пред ТОПСПОРТ: За "синята" наглост няма граници!

Георги Атанасов пред ТОПСПОРТ: За "синята" наглост няма граници!

"А държавното поточе си тече към Сухата река"