Спортният журналист и политически анализатор Георги Атанасов взе отношение към съобщението, публикувано в сайта на Левски. От него става ясно, че едва ли не ЦСКА е обвързан с властта и клубът е водеща тема в консултациите за съставяне на ново провителство. Ето какво каза Атанасов пред ТОПСПОРТ:

"С интерес и потрес прочетох изявлението на ръководството на клуба от Подуяне по повод полемиките за историческите бази на ЦСКА в контекста на разговорите за бъдещо правителство на България в сферата на спортните въпроси. Не съм изненадан от манталитета и психологията на отбора на всички власти. Но днес те надминаха собствената си наглост, която гледаме през годините. Това се превръща в клинична диагноза - шизофрения!

Пишат те, които винаги са били близо до тези, които са на власт. Фактите са ясни, но ще ги припомня. Те крещят истината, но тя е за умните. Започваме със Стефан Софиянски, който някъде в 12 без 5, малко преди да сложи края на длъжността си като служебен министър-председател на България, подари на Левски базите на МВР и им даде стадиона безсрочно и за безвъзмездно ползване. Това беше проява на самоуправленство, а срещу действието не последва нищо през годините. Вече четвърт век Левски ползва безплатно публична база. А данъкоплатците са поели консумативите. Това е облагодетелстване на един частен футболен отбор за сметка на обществото. Двоен стандарт, защото ЦСКА продължава единствен да плаща наеми и сметки за базите си.

Тарикати в синьо развиват митове и легенди как, видите ли, сами си построили стадиона. Как ще стане това по време на социализма, когато всичко беше държавно? ДФС стоеше пред името и на Левски - държавно физкултурно дружество. Под пагона на МВР. Преди "демокрацията" с МВР и ДС, по време на "демокрацията" пак "ние сме с таз, която е на власт". Държавното поточе не спира да тече към Сухата река.

Всички спортни бази бяха държавни по време на социализма. Базите на Левски не са изключение. Да си говорят как бедните левскари събирали стотинки от хляба си, за да построят супер модерния стадион, но тези приказки, митове и легенди не минават при мислещите хора. Само неграмотен човек би повярвал на тях. "Герена" беше довършен в началото на 70-те години от затворници, пратени от МВР. От общежитието в Казичане, те ходеха да довършат съоръжението. След това Софиянски им подари стадиона официално. Ники Пехливанов преди години каза за незаконното предоставяне на "Герена" на Левски, но гласът му остана глас в пустиня. Няма как да не е така, когато се казва истината за хрантутниците от Подуяне, които са осиновени от силните на деня и не спират да ядат богато от държавната трапеза. Нали помните какво каза и самият Васил Божков - че е пратен да дава пари на Левски. И наля 25 милиона във фалираща фирма. Руската банка ВТБ, Иво Тонев, Спас Русев - всички те бяха пратени да наливат пари при "сините", които сега твърдят, че нямали нищо общо с политиката и политиците, никога... Пращат им спонсори, ето това е отношение към властта. Другото е шезофренична пропаганда.

Левски се храни обилно от всяка власт, докато ЦСКА плаща наеми и такси. Гриша Ганчев реновира базата в Панчарево, а някой си министър Кузманов явно не отчита тези вложения за милиони. Които бяха направени от любов към ЦСКА и спорта, а не насила. Това си е наливане на вода в пясъка, така се отнасят с клуба ЦСКА.

Защо на тези от "Герена" не им прави впечатление държавната помощ към Разград, клубовете от Пловдив, от Стара Загора? И кой е със статут на държавен отбор, когато "сините" си признават, че бавят вноските си към НАП, но дългът така и не става напълно изискуем? Заточиха ЦСКА във "В" група, а сега Левски се ползва с данъчна ваканция. Трябва Левски да сложи надпис НАП на фланелките си отпред, защото именно НАП се явява основният им спонсор. Ето ти директна държавна помощ към отбора на всички власти! За "синята" наглост няма граници и днес отново всички се убедихме в това.

PS: Забравих да добавя, че Бащицата Майкъл Чорни в края на миналия век беше изпратен да налива пари на "Герена" от вицетата на Иван Костов. И това ли не е държавна помощ?".

Левски за ЦСКА и "Армията": Следим проблемите на конкретен футболен клуб, това е недопустимо!

Левски за ЦСКА и "Армията": Следим проблемите на конкретен футболен клуб, това е недопустимо!

Вижте от какво са недоволни