Феновете на Левски демонстрират слаб интерес към предстоящия двубоя с Юргорден. Срещата е по случай 50-ата годишнина от първия европейски мач на „сините". По този повод феновете на клуба от "Герена" дадоха пресконференция, на която призоваха феновете на клуба да посещат съботния мач с Юргорден с обещанието, че „ще си струва".

„В 16 часа започва футболният двубой с Юргорден, това е първият ни съперник. В 15.30 започва програмата ни с факти от историята на Левски. Надявам се, че голяма част от бившите ни състезатели ще присъстват", заяви председателят на Тръст „Синя България" Васил Колев. „Организацията на такова събитие е много трудно нещо, убеждаваме се за пореден път. Надявам се, че ще се получи добър празник."

„За Левски времето почти никога не е било и няма да бъде определящ фактор, защото любовта към нашия отбор е огромна. Имаме малка създадена традиция. Няма как да се получи като 100-годишния юбилей, но ще имаме всички поводи да се забавляваме заедно. Нека хората предпочетат стадиона пред удобството на дивана, ще си струва."

„Вчера на обяд бяха около 6 хиляди продадени и хиляда покани в клуб 50, няма нищо общо с мачовете в първенството."

„Впечатлен съм от това какъв клуб е Юргорден. Това, което най-много ме впечатли е тяхното отношение на феновете. Те се вдигат на този път, защото са впечатлени от това, което направихме на юбилея и имат огромни очаквания да видят едни легендарни фенове, каквито са за тях феновете на Левски София", допълни Колев.

Своето мнение за предстоящия мач сподели и шефът на фенклуба на Левски Степан Хиндлиян. „Този мач утре е исторически, защото отбелязваме 50 години от първия мач. Той е исторически, защото се организира от привържениците. Той е от феновете за феновете. Аз ги призовавам в утрешния мрачен съботен следобед да дойдат на стадиона, защото едва ли ще правят нещо по-смислено по домовете си. Този мач е натоварен финансово, тъй като привържениците могат да покажат, че могат да бъдат много сериозно перо в маркетинговите приходи на клуба. Става въпрос за детско-юношеската школа и за пари, които са смешни - 7, 14 и 19 лева, които като се покрие масрафа, да влязат в клуба."