От началото на годината отново Левски е преобладаващата тема в родния футбол. Воденият от Станимир Стоилов тим зимува на шестата позиция в класирането, но погледите не са насочени към лидерите в шампионата ЦСКА и Лудогорец, а отново са приковани на "Герена". Популярният левскар Васил Колев сподели мнението си по горещите теми на стадион "Георги Аспарухов" и показа любопитен поглед на нещата, свързани с представянето на отбора през пролетта, контролите на тима с руски съперници, смяната на собствеността и трансферната политика на "Герена". Ето какво каза той пред "Тема спорт":

Какво очаквате от Левски през пролетта?

- Да се класира за европейските турнири.

Хаос с контролите на Левски в Дубай

Хаос с контролите на Левски в Дубай

Ето подробности

Мнението ви за контролите с руски тимове?

- Изключително срамно петно върху историята и наследството на клуба. Силно се надявам те да бъдат отменени.

Оптимисти ли сте за смяната на собствеността?

- Оптимист съм не за смяната, а ако се осъществи смяната. Би трябвало да се случи в следващите дни и седмици. Трябва обаче да се подчертае, че новият собственик ще бъде Драган Шолак не чрез "Юнайтед Груп", а чрез личен негов проект, който е "Спортс Репъблик". От друга страна, чрез неизлъчването на контролите с руски клубове, Шолак, според мен, дава важен сигнал. Ако контролите се играят, очаквам в Левски да падат глави при смяна на собствеността.

Как оценявате трансферната политика на Левски?

- Този, който прави трансферната политика, а именно Стоилов, е доказал, че може и най-вече, че има идеи. Иначе като имена не впечатлява и няма как да впечатлява. Ключово ще бъде дали ще се включи добре Асен Чандъров. Това ще е лакмус за успеха.