Валери Божинов напусна италианския Пескара преди баражите на тима за оставане в Серия "Б" и се завръща в България. Нападателят е с травма от известно време. Той е провел разговор с президента на клуба Даниеле Себастиани, след което станало ясно, че контрактът му няма да бъде продължен.

Така Божинов е свободен да си търси нов отбор. Валери бе привлечен при "делфините" през февруари, но престоят му в тима бе неуспешен. Той изигра едва три мача. Във всички влезе като резерва. Освен това влезе в историята с червен картон още преди да е дебютирал.

"Да, няма да остана в Пескара. Говорих с президента и се разбрахме, че няма да подновяваме договора ми, който е до 31 август. Съжалявам, че се контузих, тъй като с новия треньор можеше да помогна на тима. Вече съм напълно здрав и започнах тренировки, след като три седмици се възстановявах. Благодаря на президента Себастиани, на клуба и съотборниците ми, като се извинявам, че не успях да помогна. Изживяхме много странни и трудни месеци заради пандемията, но се надявам отборът да се спаси и да остане в Серия "Б". Не съм мислил за бъдещето ми. Със сигурност искам да играя и този сезон. Бих искал да остана в Италия, където се чувствам наистина щастлив", каза нападателят. 

"Левски? Всички знаят, че Левски ми е на сърце. Там ситуацията е много трудна, но аз винаги съм готов да помогна, ако имат нужда от мен. Никой не ми е звънял. С Георги Тодоров сме в контакт, но не сме коментирали подобна тема. Нямам какво да кажа на този етап, тъй като досега бях играч на Пескара и мой приоритет беше да остана тук. Сега първо искам да си видя децата след дълги шест месеца. След което ще видим какво ще стане през следващите седмици, но както вече споделих: желая да играя футбол и през новия сезон", заяви Божинов пред "Спортал".

Първата стъпка към поредното завръщане на Валери Божинов в Левски вече е направена

Първата стъпка към поредното завръщане на Валери Божинов в Левски вече е направена

Провел е няколко разговора със старши-треньора Георги Тодоров