Бившият нападател на Левски Валери Божинов коментира пред Блиц Спорт предстоящия финал за Купата на България между "сините" и Славия. Сблъсъкът е днес от 19:30 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Аз съм левскар и се надявам най-накрая да вземем трофей. Девет години няма нито купа, нито титла. Време е вече да я спечелим. Дано Левски успее да зарадва цяла "синя" България. Няма да бъде лесно обаче. Това е финал, зарядът е голям. За пореден път публиката на Левски ще бъде 12-ият играч на клуба. Ще бъде страхотна атмосфера и ще бъде истински празник, който дано да завърши със спечелване на Купата. 

Вили Вуцов: Какво ще стане с розовите сънища в Левски, ако не вземат Купата на България?

Вили Вуцов: Какво ще стане с розовите сънища в Левски, ако не вземат Купата на България?

"Какво правим с цялата стратегия в клуба?"

Делио Роси ми беше треньор преди доста време. Може би наистина е турнирен боец. Показа, че знае кога какво да прави, най-вече в двата мача с ЦСКА това се видя ясно. Левски надигра категорично ЦСКА и в двата мача. Вече се играе по-агресивно, настъпателно, владее се инициативата. В началото Левски изглеждаше по-изчаквателен, но последният месец видяхме коренно различен отбор. Явно футболистите разбраха какво е Левски, какво е да играеш за този клуб и какво означава той за хората в България и за феновете. 

Славия е доста тежък съперник. През годините винаги Левски е имал проблеми с "белите". Надявам се, че на финала няма да е така. Иска ми се всички левскари да сме щастливи след края на мача. Трофеят е много важен.

Георги Петков ми е голям приятел и го обичам като такъв. За него ще бъде много специален мач, но той е професионалист. Прогнози не искам да давам, просто ми се иска "сините" да вкарат един гол повече от Славия", заяви Валери Божинов. 

Сектор "Б" забрани популярен рефрен

Сектор "Б" забрани популярен рефрен

Фатализъм тресе привържениците на Левски