Валери Божинов потвърди разпространената по-рано новина за раздялата му с Левски. Ето какво каза нападателят пред Sportal.bg:

"Тъжно ми е, че напускам Левски. Не ми е приятно, няма какво да крия. Имах голямо желание да помогна на отбора и да се докажа на Петър Хубчев. Чувствах се длъжник на клуба, след като се контузих тази пролет и пропуснах доста от мачовете. Именно поради това много се зарадвах, че успях да се разпиша срещу Етър и да помогна на тима да се класира в евротурнирите, където му е мястото.

Снимка 424550

Източник: LAP.bg

Благодаря на Павел Колев, че ме доведе, както и на Хубчев за искреността, че не му влизам в плановете.

Нямам против никой. Треньорът има своите виждания и планове. Щом не му влизам в плановете, няма да бъда пречка на Левски. Искам да благодаря на любовта на феновете, която ми беше демонстрирана тази пролет, а и не само. Извинявам им се, че не им донесохме повече радост.

Снимка 425892

Източник: LAP.bg

Вярвам и се надявам, че скоро ще дойдат по-добри дни за Левски. Дано скоро тимът стане шампион. Най-вече заради феновете, които са най-добрите в България. Това го разбрах още в първия ми престой, когато станах част от 100-годишнината на клуба. Нощ, която няма да забравя никога. Тогва Левски влезе в сърцето ми.

Пожелавам на "сините" фенове да имат много такива вечери, ще им стискам палци, където и да съм", каза Божинов.

Валери Божинов вече не е част от състава Левски?

Валери Божинов вече не е част от състава Левски?

Футболистът не попада в плановете на новия старши-треньор Петър Хубчев