Ръководството на Левски обмисля интересен ход за една от звездите на тима Хосе Кордоба. "Сините" се чудят дали да не откупят бранителя на 100 процента от бившия му клуб Индепендиенте де ла Чорера, пише в днешния си брой "Мач Телеграф". Панамският отбор все още държи 25 процента от правата на Кордоба, което означава, че ако Левски продаде лятото Хосе за примерно 2 000 000 евро, 500 000 евро ще отидат в касата на Индерендиенте.

В договора между "сините" и панамците обаче има клауза, според която клубът от "Герена" има възможност да откупи споменатите по-горе 25 процента. Според нея те ще струват на Левски около 600 000 евро. В тази връзка собственикът на "сините" Наско Сираков ще решава в последния момент дали да активира въпросната клауза. Това ще зависи изключително от офертата, която евентуално ще се получи в офиса на клуба за Кордоба. Ако тя е за над 3 000 000 евро, каквито са очакванията на "Герена", е много вероятно Левски да откупи напълно правата на Хосе и по този начин да увеличи печалбата си от продажбата на защитника.

Радост в Левски - Кордоба е възстановен

Радост в Левски - Кордоба е възстановен

Новината обяви самият играч

Наскоро Лудогорец действа по същата схема с нападателя Игор Тиаго, който беше спазарен наскоро с белгийския Брюж за рекордните 8 000 000 евро. Малко преди продажбата му "орлите" откупиха от Крузейро 25-те процента от нападателя, които бяха останали в бразилския клуб. Те платиха за тях 700 000 евро, но в крайна сметка, ако не го бяха направили, трябваше да дадат впоследствие 2 000 000 евро на Крузейро.

В същото време ръководството на Левски на този етап реши да забави селекцията. Причината - на "Герена" ще изчакат първо дали ще има изходящи трансфери, а след това ще търсят нови попълнения. "Сините" вярват, че по време на паузата ще продадат със сигурност Хосе Кордоба, но това може да се случи и с още няколко от основните играчи на тима. Сред тях са Уелтън, Сонко Сундберг и Анди Краев.