Дружеството "Стадион Георги Аспарухов" ЕАД, с което Левски се похвали в четвъртък, ще стартира своята дейност с подготовката на документите да концесия на съоръжението.

Както е известно, такава бе гласувана за срок до 2027 година от последното служебно правителство. Твърдеше се, че това ще помогне на "сините" в преговорите с United Group, които в крайна сметка завършиха без успех.

За концесия се заговори и при последното редовно правителство, но тогава от "Герена" се отказаха от тази възможност, след като настъпи кризата около COVID-19.

Сега обаче от Левски ще стартират процедурата и успоредно с това ще търсят стратегически инвеститор. Както е известно, в края на миналата година Даниел Боримиров и Христо Йовов пътуваха до Унгария, за да разговарят с потенциални кандидати, но мисията им завърши без голям успех.

"Сините" обаче трябва да решат и един друг въпрос - за дълговете, които имат около съоръжението към общината. Те искат да ги разсрочат, а това не може да се случи докато не бъде бъде избран шеф на СОС и парламента в столицата заработи. В момента това не се случва.

Левски - Шахтьор (Донецк) U19 2:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Левски - Шахтьор (Донецк) U19 2:1 (Развой на срещата по минути)

Двубоят започва в 16:00 часа българско време