Ситуацията с кандидата за нов собственик на Левски Джоузеф Диксън става все по-объркваща. Дори досадна. Първо щяха да се инвестират 250 000 000 долара, после се чакаха едни 3 500 000 долара, които да бъдат преведени на сметката на "сините". Бавеха се документи, разговори с институции, появиха се писма от Щатите. Въпросите остават много, а отговорите са някъде на Запад.

Новото 20 дойде вчера с онази въпросна анимация, която разбуни духовете в синята общественост и внесе поредната доза хумор при недоброжелателите на 26-кратните шампиони. Първоначалната реакция беше очаквана - надежди, възхищение и мечти.

Видеото на Диксън за нов стадион на Левски е направено от безплатен сайт за проектиране

Видеото на Диксън за нов стадион на Левски е направено от безплатен сайт за проектиране

Стадионът всъщност носи името "Кинг Палас Стейдиъм"

След това се оказа, че амбициозният мегапроект на Диксън за бъдещето на Левски е направен от безплатен сайт за графики. Скандално, смешно и безотговорно. Ситуацията, в която попаднаха "сините" веднага напомни за кошмарната шега с "казанската афера". Тогава историята не бе свързана със собствеността, но четирима играчи на Левски се разходиха до Москва, чакайки огромни заплати, но ден по-късно отново бяха на самолета за София.

Шега или аматьорско изпълнение от страна на Диксън бе този видеопроект? Как така ще има палми и ляво пътно движение в Подуяне? Британският бизнесмен задейства хиляди въпросителни. Отново. Съмненията надвиснаха над "Герена" много преди да се разбере дори името му.

А всичко е толкова просто. Феновете на Левски искат да чуят и видят много по-категорични неща. Да повярват, че Диксън е на крачка от това да сложи подписа си, да започне с грандиозния проект и "сините" да ги очаква светло бъдеще.

Проектът на Диксън никак не е уникален - от МОЛ в Манила до копие на "Парк де Пренс"

Проектът на Диксън никак не е уникален - от МОЛ в Манила до копие на "Парк де Пренс"

Освен това има палми и обратно движение

Да, де, но едно е да искаш, други са реалностите... съвсем трето е истината. Ще дойде или няма да дойде отново? Да се вярва ли на Диксън или да не се вярва? Ако това наистина е проектът на бизнесмена, от кога ще се промени движението в Подуяне?

Странни въпроси и неясноти покрай един 107-годишен отбор, какъвто е Левски. Абсурдна ситуация и става все по-абсурдна с всеки изминал ден. Странното е, че за толкова години никой не си извади поука от подобни мистериозни джентълмени.

Българският футбол познава десетки подобни ситуации, от които никой не е застрахован. В годините на същите "червени" проблеми, помним появата на едни господа, облечени като арабски шейхове. Уж да наливат петролни милиони на "Армията", но се оказаха фалшиви герои.

Помним и Лорънс Дейвис, който Александър Томов доведе, с цел да спаси ЦСКА. Е, в крайна сметка се оказа, че г-н Дейвис всъщност имаше няколко магазина за пури.

Диксън пък се появи на "Герена" с Ферари, което бил взел назаем. Само той си знае в коя лента е карал, докато стигне парадния вход на стадион "Георги Аспарухов". А по кое пътно платно ще тръгне Левски? С 250 000 000 милиона в насрещното или ще отбие в аварийната лента, за да чака друга помощ.

Договорът между Левски и Диксън може да бъде подписан още днес

Договорът между Левски и Диксън може да бъде подписан още днес

Сделката е на финалната си права