Бившият адвокат на ЦСКА Първан Първанов, който представляваше клуба в делата, спечелени в УЕФА, взе отношение по темата за дадения "условен лиценз" на Левски от БФС. Той обясни, че лицензът е във връзка с Европейските клубни турнири, а вътрешния им го дават безусловно.

Ето как той коментира темата в социалните мрежи:

"Това е условен лиценз за ЕКТ. Вътрешния им го дават безусловно. И на ЦСКА 2016 година за ЕКТ(който после не ни признаха от УЕФА и започнаха драмите с делата) беше даден с някакъв запис върху титула на лиценза, който го поставяше под условие; и който запис БФС си го бяха измислили от някъде без в правилниците да е предвидена такава възможност.

Левски с условен лиценз, БФС наложи мониторинг на клуба!

Левски с условен лиценз, БФС наложи мониторинг на клуба!

"Сините" са единственият клуб в подобен режим

За разлика от Левски обаче нашият "условен" ЕКТ лиценз беше предшестван от едно писмо от БФС до УЕФА, което беше най-обикновена доносническа творба, която практически насъска УЕФА да игнорира "условния" ЕКТ лиценз(което те законно нямаха право да правят, и което в крайна сметка ни спечели делата, след меко казано епични битки в арбитража).

Двойният аршин тук е на три нива. Първо, Левски нямат право на вътрешния лиценз, второ нямат право на никакъв ЕКТ лиценз (с условие или без условие), и трето, условният ЕКТ лиценз не е "подплатен" с допълнителни писма до УЕФА. Така или иначе Левски си/им правят лоша услуга с това (незаконно) поддържане на командно дишане. Единственият начин този клуб да бъде възстановен е да мине през процедура по несъстоятелност и да се оздрави.

В Сърбия: Саво Милошевич пое Левски!

В Сърбия: Саво Милошевич пое Левски!

Идва в България

Моделът "емоционално изнудване на привържениците", за да се плащат оперативни разходи, при условие, че ПФК Левски АД е доказано свръхзадлъжняло дружество е отлагане на неизбежното. Левски са нещо като старите баби, които крият, че момата е болна, докато я оженят, при положение, че има съвсем ясен и регламентиран ред как да се излекуват.

И най-тъжното в цялата тази история, е че БФС имат право да ги оставят да играят в "А" група докато върви оздравяването. Въобще говорим за една амалгама от непросветеност, профанщина, и с десетилетия напластявана арогантност (и в Левски и в БФС), които сега тежат като не е един, а три воденични камъка".