Футболът е създаден, за да ни доставя тъй необходимата доза естетическа наслада. Царят на всички спортове дарява с възможността да изпиташ богата гама от емоции, имащи силата да остават в съзнанието за цял живот. Най-обичаната игра е арена и на велики футболни майстори, които с кеф може да наречеш свои идоли.

Но...

Снимка 371069

Източник: LAP.bg

Съществува и обратната страна на медала. Понякога в любимия ти клуб се появяват играчи, които откровено ти опъват нервите до краен предел. Критикуваш, псуваш, кълнеш, но те все още на зеления килим, давайки "най-доброто от себе си", за да дърпат отбора ти надолу.

Като симпатизиращ на Левски, през последните години се нарадвах на безброй подобни "магьосници", които имаха своите пет минути слава на "Герена". Вярно, при осъществяването на около по 30 трансфера на година, е напълно нормално да се допускат и грешки. Някои от футболистите обаче бяха такава издънка, че все още си плюеш в пазвата от суеверие, въпросните да не се върнат никога повече в кв. "Подуяне".

Атанас Кабов подписа нов договор с Левски

Левски се обвърза дългосрочно с един от най-перспективните си юноши

"Искам да стана шампион със "сините"

За съжаление, в актуалния състав на столичани, също се намират футболисти с подобни характеристики. №1 в тази класация определено е Антони Белмонт.

Снимка 371057

Източник: LAP.bg

Напоследък публиката на Левски рядко може да бъде обединена. Е, това се случва в моментите, когато гореспоменатият е направил поредното си неточно отиграване и бива поощрен с бурни освирквания. Юношата на Истр пристигна неочаквано в клуба, уж по изричното настояване на Делио Роси. Той стана част от и без това препълнената от халфове "синя" команда, но сякаш минаваше между капките до зимата, тъй като беше със статута на твърда резерва.

По-сериозен поглед върху него получихме през подготовката за пролетния полусезон, когато на лагера в Малта демонстрира повече от несериозно отношение в тренировъчния процес. И въпреки това, той продължаваше да бъде фаворизиран пред Нелуц Рошу и Иво Найденов, например.

Отложиха двубоя между Левски и Милан за есента

Изненада: Отложиха двубоя между Левски и Милан!

Събитието, в чест на Гунди, щяло да се проведе през есента

Така дойде лятото, но упоритото "петно" Белмонт остана на "синия" екип. "Надживя" превъзхождащия го в пъти Васил Панайотов, та дори помаха с ръка на тръгващия си Пророк от Римини. Но дори и когато предпоставките да бъде забит на резервната скамейка вече бяха налице, той започна сезона като титуляр на Левски. Вярно, кадровите проблеми бяха доста, но беше ли нормално човек, който няма никаква тактическа дисциплина и визия за играта, да бъде константно събитие в халфовата линия на клуба!?

Снимка 354601

Източник: LAP.bg

Антони отдавна е абдикирал от функциите си на терена. А и сякаш не му пука. Спомнете си само неадекватните му действия при на смяната му срещу Вадуц в София. Мощно освиркан, той вдигна палец към феновете и започна да пляска...

Може би обаче Белмонт се чувства добре на "Герена", защото в момента не е сам в света на футболната си несъстоятелност. Заедно с него е и дружката му Аймен Белаид...

Снимка 338368

Източник: https://fac.at/home/

За ужас на мнозина, тунизиецът се завърна в клуба през зимата, сякаш само да вгорчи живота и на без това достатъчно страдащите левскари. "Съветниците" на Спас Русев тогава го убедиха, че едва ли не Аймен е проектонационал на своята родина и видиш ли, има шанс да играе на Световното в Русия...

Просто си представете гледката, Белаид срещу Еден Азар или Хари Кейн...

Медиите в Италия със странна трактовка на раздялата между Делио Роси и Левски

Медиите в Италия със странна трактовка на раздялата между Делио Роси и Левски

"Направи много добър сезон в България, но отпадането от Вадуц се оказа фатално", пишат на Апенините

Макар и прекарал кратък период в Англия, въпросният така и не е повишил качеството на своето представяне. Той все още е ходещ червен картон, а безумното му позициониране все още носи гол след гол във вратата на Левски. Ако не вярвате, вижте къде е застанал при фамозната предна ножица на Жоро Илиев от Черно море.

Снимка 354602

Източник: LAP.bg

За автогола срещу Лудогорец пък отдавна няма какво да се каже.

Африканецът така и не намери общ език с колегите си в отбрана, като в момента не може да бъде достойна алтернатива на някой измежду Холмар Ейолфсон и Давид Яблонски.

Може да звучи прекалено, но отпадането от Вадуц, се дължи и на наличието в състава на Белаид и Антони Белмонт, водени от треньор като Делио Роси. Без тяхното присъствие и досадните им грешки, участта на Левски можеше да бъде с една идея по-светла.

Левски удължи пробите на гамбийците

Левски удължи пробите на гамбийците

Бамбиле и Сане взеха участие в първата тренировка на Славиша Стоянович

А докато такива футболисти все още "упражняват занаята" на "Герена", няма никакъв шанс нещата да се променят за добро.

Левски просто не може да се отърве от подобен род трансферни грешки. Спомнете си само за Амаду Сукуна, който бе предпочетен пред Фернандо Каранга от Елин Топузаков. Продължаваме през онова "чудо" Франсис Нар, та чак до Джъстин "Куршума" Менголо, Кевин Бру, Агиеманг Опоку, Линел Китамбала, Умар Диаби, Рафаел Бастос, Рамон Лопес и още, още, още...

Снимка 304852

Източник: LAP.bg

На фона на всички останали проблеми, дали Белаид или Белмонт ще бъдат в отбора, сякаш не изглежда от първостепенна важност. Но именно тук е разковничето на всичко. Докато на "Герена" живуркат играчи много под средното ниво, цялостната визия на клуба също ще бъде на подобно равнище.

Докато се работи ден за ден, мисли се за далавера с някой мениджър или просто главният скаут е пълна нула, такива герои ще са неизменна част от "синия" натюрел. А с тях ще идват и нови преживявания като тези с Иртиш, Славия, Вадуц и т.н.

Тодор Симов остава в Левски

Тодор Симов остава в Левски

Младият специалист ще бъде част от щаба на Стоянович

Необходим е пълен рестарт в управленската политика. Време е "прахът за пране" да бъде сменен, за да могат най-сетне подобни петна да бъдат отстранени от вече и без това достатъчно намърсения екип на Левски!

И написаното до тук не е атака срещу клуба, а просто слова на съжаление от случващото се в него!

Левски без Паулиньо близо месец

Левски без Паулиньо близо месец

Бразилецът днес мина медицински изследвания