От дисциплинарната комисия на УЕФА санкционираха Шкупи за враждебното отношение на феновете и клуба спрямо и България и Левски по време на домакинството им срещу "сините" от втория предварителен кръг на Лига на конференциите. Срещата приключи 2:0 в полза на софиянци, а северномакедонците отнесоха глоба в размер на 41 250 евро.

От тях 10 000 евро са за расистко поведение, а към тази санкция се добавя и частично затваряне на стадиона за следващото домакинство в Европа. За обидни скандирания Шкупи ще трябва да плати още 10 000 евро, а използването на пиротехника носи на северномакедонците санкция от 14 750 евро.

За грубата игра и многото картони глобата е 3500 евро, поради лошото тревно покритие, на което се проведе мача, и цялостната инфраструктура на стадиона (съблекалня, трибуни и съоръжения за зрители) Шкупи ще плати нови 3000 евро.

УЕФА потвърди официално и тежкото наказание на Левски след гостуването в Скопие. "Сините" са глобени с общо 40 000 евро, а към това е добавено и частично затваряне на стадиона за един домакински двубой. Последното влиза в сила при следващо провинение на феновете през следващите две години. Твърде вероятно е то да се активира след инцидентите по време на реванша с Шкупи и българският гранд да не получи разрешение да продава билети за част от сектор "Б" за домакинството срещу Апоел (Беер Шева).

Също така от централата дават 30-дневен срок на Левски да уреди щетите, причинени от "сините" привърженици на стадиона в Скопие.

Левски вече заработи 750 000 евро от елиминирането на Шкупи

Левски вече заработи 750 000 евро от елиминирането на Шкупи

Отлична новина за закъсалия финансово "син" клуб