От дълги години в Левски се "работи" по ЕВРОпейски модел. Поради този факт и клубът е на такова знатно място в пантеона на европейското футболно величие. Или по-точно казано - някъде между Чикура (Грузия) и ФК Ебенау (Германия).

Всеизвестен факт е, че на "Герена" се харчат пари за изключително безумни неща. Показателен пример за това е скаутското звено на Левски! Или не, наречете го по-скоро туристическа агенция "Левски"!

Към днешна дата неин горд "собственик" е Георги Чиликов. Бившият нападател е натоварен с отговорната задача да кръстосва земното кълбо в търсене на качествени футболисти. Играчи с главно "И", които да помогнат на Левски най-сетне да спечели мечтания трофей.

Георги Чиликов набеляза 10 бразилски футболисти

Списъкът на Чилика: 10 бразилци с шанс за трансфер в Левски

Всички те се подвизават в долните дивизии на страната

Да, но или от клуба правят Чилика на маймуна, или самият той изобщо не си разбира от работата.

Странно е как в рамките на 5 месеца, Чиликов обиколи Швеция, Португалия и Бразилия, изготви списък с играчи за потенциален трансфер и в крайна сметка нито един от набелязаните не премина в Левски. Какъв е смисълът "сините" да пращат свой човек по тези дестинации изпълнени с футболни таланти, ако в крайна сметка нямат необходимите средства за тяхното привличане!?

Стига се до извода, че явно има сериозно разминаване между критериите на ръководство и скаутско звено. Или пък на "Герена" са подвластни на задкулисни мениджърски игрички, които в крайна сметка довеждат играчи като Симон Сандберг и Хеан Деса, носещи тлъсти комисионни и просперитет, но само за отбрани.

Левски да не става за смях заради... 2000 евро

Левски да не става за смях заради... 2000 евро

Да прекратят порочните практики при подбора и освобождаването на футболисти

Крайно време е да се сложи край на порочните практики в Левски!

Отделът за наблюдение на чуждестранни играчи трябва да претърпи промяна. Нелогично е да се дават луди пари за командировъчни на скаути, които в крайна сметка се връщат с едно хвърчащо листче, което след това моментално е хвърлено в кошчето за боклук от спортния-директор.

Имат ли смисъл подобни екскурзии, след като всичко приключва с многочасово гледане на клипчета в Ютюб и привличането на поредния съмнителен чужденец!?

Необходими са точни и ясни параметри, по които даден профил на играч да бъде подходящ за "сините". Предварителна стратегия за наблюдение и много допълнителна информация, която да намали до минимум опасностите от пореден гаф. На "Герена" трябва да си изградят тертип на работа, а не просто да убиват номера.

Николай Митов: Харесах двама-трима от Реал и Байерн за Левски

Николай Митов: Харесах двама-трима от Реал и Байерн за Левски

"И 6-7 от бразилците на Чиликов"

Не е толкова трудно!

Нека видят само как работят колегите им от Лудогорец, и в частност Методи Томанов, който след няколкото си вояжа в Бразилия доведе играчи от ранга на Вандерсон, Кафу и т.н. Вярно е, там финансовата стабилност е реалност, но хората се трудят по предварително зададени параметри. Такива, каквито няма как да просъществуват в "синия" хаос!

Изобщо грешките във вековния клуб са обичайно повтарящо се действие. Трудно е да вярваме, че нещата ще се променят към по-добро. Остава ни да чакаме с интерес задаващото се трансферно лято, когато ще видим какъв нов чуден легионер ще цъфне на "Герена". Спас Русев обаче да трепери, защото след 6 месеца ще трябва да му плаща солидна неустойка...