Спортно-техническият щаб на Левски е склонен да се раздели с трима от чуждестранните си футболисти през зимата. Това ще се случи единствено срещу изгодни оферти, твърдят колегите ни от "Тема Спорт".

Става въпрос за Филипе Нашименто, Насиру Мохамед и Франко Мазурек.

Нашименто беше отписан още през лятото. Той не започна подготовка, но беше привикан отново след раздялата с Давиде Мариани. Другите двама пристигнаха преди началото на кампанията. За Насиру Мохамед Левски плати 300 000 евро на шведския Хакен. Той обаче така и не започна като титуляр през есента. Фланговият нападател е бил на терена в осем срещи, като в тях не успя да се разпише. Единственото му попадение за Купата на България при успеха с 5:1 над Спартак (Варна). От Левски едва ли ще успеят да получат печалба при продажбата му.

Мазурек пък пристигна като свободен агент. Аржентинецът първо имаше проблеми с килограмите. След това не успя бързо да се приспособи към стила на Левски. Той все пак записа 17 мача и се отчете с едно попадение, но не беше убедителен като заместник на Мариани. Към него има интерес от гръцки тимове и при оферта от южната ни съседка няма да е изненадващо, ако се завърне там, откъдето дойде на "Герена".

Левски увеличава заплатата и клаузата за откупуване на Найджъл Робърта

Левски увеличава заплатата и клаузата за откупуване на Найджъл Робърта

"Сините" с важна стъпка, за да не изгубят нападателя за сравнително малка сума