Треньорът на вратарите в Левски Валентин Захариев коментира пред "Дарик" проблемите под рамката на "сините". Специалистът обяви, че е получил уверения от наставника Славиша Стоянович, че е важна част от неговия екип. 

"Разговарях с треньора, който е мой пряк началник. Много го ценя, той е голям специалист и е удоволствие да работя с него. Сподели ми в прав текст, че съм важна част от екипа му и желае да работим заедно. Имаме 5 мача до Нова година и трябва да се концентрираме върху тях. 

Левски и Николай Михайлов могат единствено да са си от полза

Левски и Николай Михайлов могат единствено да са си от полза

Трансферът на вратаря трябва да бъде финализиран до часове

Поех вратарите на Левски след отпадането от Вадуц. Точно преди мача с Ботев Пловдив и имах два дни. На разположение ми бяха Божидар Митрев и Мартин Полачек. Митко Шейтанов, който е един голям талант, но договорът му изтича, а там има неща, които не са от моята компетенция. Николай Кръстев бе преотстъпен в Ботев (Враца), а Александър Любенов в Локомотив (Сф). За едва два дена трябваше да прескоча много от етапите на подготовката, за да стигна към "средата на книгата".

Дойде момент, в който нещата се обърнаха, защото много неща са пропуснати. Нормално е да правиш грешки, когато не си правил селекцията и подготовката. Полачек сбърка чак в Разград. Божидар Митрев ми е слабост и го обичам от юноша. През това време се върна Николай Кръстев. Направихме тестове с него, които показаха, че е изостанал в подготовката, но месец по-късно вече е на по-добро ниво. В действителност се опитвам да им придавам самочувствие, но като четат всеки ден колко са некадърни, то им влияе.

Ники Михайлов отново на "Герена", запозна се със Славиша Стоянович

Ники Михайлов отново на "Герена", запозна се със Славиша Стоянович

Бъдещият вратар на Левски минава медицински прегледи през следващата седмица

Аз не съм треньор, който ще даде шанс и при първата грешка ще сменя вратаря. При Митрев "взривихме стадиона" без да има смисъл. Ако има човек, който да критикува вратарите, то съм аз. Грешката на Полачек срещу Черно море бе фатална, но бе моментна неконцентрация. Това да се пише, че Кръстев е играл слабо с Монтана - то няма нищо такова. Вратарите на Левски разбират дали ще играят в деня на мача. Всички имат договори, трябва да тренират и да се доказват.

Ники Михайлов е доказан вратар в Европа. Той е с наднормено тегло. Трябва да свали килограмите и да дойде да говорим за подготвителен процес. За мен той е доказан вратар, но проблемът при него е, че някога е сбъркал във времето. Щом си се доказал в Европа, то трябва да го направим и в България, но тук е малко по-трудно. Ако той подпише с нас, свали килограмите, има желанието, труди се и работи - хората ще го оценят", заяви Захариев.