Само няколко дни делят Левски от финализирането на трансфера наш футболен талант, съобщава "Блиц". "Сините" очакват до сряда да осъществят привличането на национала Филип Кръстев.

20-годишният плеймейкър трябва да запълни празнината в халфовата линия, която се появи с напускането на Борислав Цонев, преминал в Черноморец (Одеса). В момента Кръстев играе за елитния нидерландски Камбуур под наем. Правата на юношата на Славия се държат от белгийския Ломел, който е собственост на "Сити Футбол Груп" - компанията, притежаваща Манчестър Сити.

Вчера Филип Кръстев остана резерва за Камбуур при нулевото равенство като гост на АЗ Алкмаар. От началото на сезона българският футболист е участвал в едва три мача от Ередивизие, в които е влязъл като резерва (общо 38 изиграни минути). Има и две срещи като титуляр за Купата на Нидерландия (общо 136 изиграни минути).

 Станимир Стоилов: Трудно можем да намерим нещо в атака, с оглед на финансите

Станимир Стоилов: Трудно можем да намерим нещо в атака, с оглед на финансите

"Дано се подсилим още"

Очакванията са в следващите дни Кръстев да прекрати отношенията си с Камбуур и да се присъедини към Левски. За подобна трансферна възможност се говори от една седмица. Треньорът на "сините" Станимир Стоилов вече призна, че харесва качествата на младия плеймейкър.