Левски загуби финала за Купата на България срещу Славия след дузпи. Левски няма трофей вече 9 поредни години. Левски няма козирка на Сектор "А" на "Герена". Левски почти няма българи в състава си. Левски не е този Левски, който искат да виждат феновете. Но и част от тях не заслужават Левски... Помним какво се случи с полицайката по време на едно от дербитата с ЦСКА. А снощи, на мача със Славия, видяхме най-тъжната картинка за Левски. И това не бяха спасените от Георги Петков дузпи или как "белите" вдигат Купата.

Две момчета на видима възраст под 10 години на пистата. Голи до кръста. С надписи по телата им. И то какви... "Levski hooligan", ACAB (абревиатура на популярния за ултрасите рефрен All Cops Are Bastards, в превод "всички ченгета са к*пелета"), SW 1999 (Sofia West - "София Запад", най-крайната фракция фенове на Левски).

Тъжна снимка е тази, много, много тъжна... Едно от децата, както виждате, е с победоносно вдигнати ръце. Другото прави нацистки поздрав с едната си ръка, бръкнало е небрежно в джоба с другата.

Това е лошото за Левски, за футбола ни като цяло, за обществото. Това е трагичното. Този фотос. Не годините без трофей, не дали Литекс е ЦСКА, дали Етрополе е ЦДНА...

Бъдещето на Левски, на България? Такова ли е? Нещата са свързани. Важни са първите 7 години, важни са и следващите. Важни са родителите, приятелите.

А Левски, казват, това е любовта. Левски е гордостта, честта.

Къде е Левски у тези деца? И у техните родители...

Фенове на ЦСКА: Чичо Венци значи "синя" тишина! Няма Купа, ама има дългове...

Фенове на ЦСКА: Чичо Венци значи "синя" тишина! Няма Купа, ама има дългове...

""Гледам телефона, имам три пропуснати - от Гомес, Тиам и Прохазка"