Бившият президент на ЦСКА Александър Томов коментира пред "Тема Спорт" ситуацията в Левски, където се чака смяна на собствеността. Интерес към акциите на клуба проявява англичанинът Джоузеф Диксън. Феновете веднага направиха паралел със сънародника му Лоурънс Дейвис, който беше привлечен от Томов като инвеститор в ЦСКА по време на втория му престой начело на "армейците" в периода 2013-2015 година.

"С Лоурънс Дейвис амбицията тогава беше огромна. Минахме даже през УЕФА, защото той има силни позиции там. Пред ЦСКА имаше много светло бъдеще, просто не трябваше да ни закачат. Още повече, че имах и китайския си партньор (б.р. Стивън Ло), който също беше напъден с корупционни щения. Футболът във Великобритания има блестяща финансова организация. Когато тръгнахме да направим ЦСКА голямо АД през борсата и да дадем акции на феновете, използвахме модела на Арсенал, пак по идея на Стивън Лоурънс."

Тити Папазов потвърди за Диксън и обяви: Наско е говорил с Мъри за Левски

Тити Папазов потвърди за Диксън и обяви: Наско е говорил с Мъри за Левски

"Надявам се, че след дългия период, в който се водят преговори с бъдещия собственик Джоузеф Диксън, нещата ще се случат"

"Но той реши да се оттегли, защото малтретираха секретарката му с въпроси от типа: "Вярно ли е, че внасяте нелегално пури и други". Защото друг освен Борислав Михайлов не можел да ходи в УЕФА без негово съгласие, което също е комично. Футболът се самозатвори в една група лица, които вече 15 години не могат да вдигнат нивото му. Трябват големи реформи, започвайки от главата. Опитът ни беше първо да спасим ЦСКА през 2013 година и второ да вкараме високо ниво инвеститори."

Снимка 532656

Източник: instagram.com

"Не мога да кажа това момче (б.р. Джоузеф Диксън), кое е, дали е действителният собственик, може ли да извади пари. Но ако стадионът е във владение на Левски, може да се направи крупна инвестиция и тя да е печеливша", коментира Томов.

Той продължава да поддържа връзка с Лоурънс Дейвис, но разговорите им не са свързани с футбол. Бившият президент на ЦСКА смята, че моментът е подходящ за влизането на британския бизнесмен в Левски.

"При предишното правителство не можеше, сега да - има много по-големи шансове. Наско Сираков неслучайно каза "Предупреждавам политиците, че ако се намесят сега, ще срещнат силен отпор. Надявам се след 11 юли да дойде една нормална власт. Но всяка инвестиция в нашия футбол е добре дошла", каза още Томов.

Джоузеф Диксън завежда дело за 500 000 евро срещу футболиста, който обяви, че не получава заплати

Джоузеф Диксън завежда дело за 500 000 евро срещу футболиста, който обяви, че не получава заплати

Бизнесменът с личен иск