Популярният спортен журналист, водещ и фен на Левски - Томислав Русев, даде своето мнение за мача с АЕК в Ларнака. То беше публикувано в страницата на dsport.bg във "Фейсбук".

Предлагаме част от думите му:

"Нелепа история за Левски срещу АЕК в Ларнака, Кипър. Защото за 8-9 минути инкасираха 3 гола и до голяма степен обезмислиха реванша. Не ми се иска "сините" да отписват реванша, но те наистина загубиха нелепо. АЕК не беше по-добър от Левски до червения картон на Живко Миланов. Този отбор със сигурност можеше да бъде преодолян, ако не бяха нелепите неща. Кипърците подходиха така, както си знаят - с максимален антифеърплей. Набутаха мача по светло, за да може в горещината "сините" да окапят. Награбиха познатия им Живко Миланов. Провокираха го - и футболистите, и публиката. Жиката изгоря, защото тръгна да прави един детински фаул. Кипна му главата и съдията показа абсолютно пресилен, да не кажа скандален втори жълт картон. След това Левски рухна.

"Сините" имаха три положения за гол. В Европа трябва да си вкарваш положенията, стига да го можеш. Левски не успя. Дени Алар остана сам срещу вратата. Буквално с боц, ако щете, можеше да я прати във вратата. А той избра най-грешното решение. Стреля в ръкавиците на вратаря... Можеше да класира Левски напред още в 6-ата минута. Убеден съм, че "сините" щяха да продължат, ако това беше гол.

Три нелепи грешки в отбрана. Левски много се върна назад. Хубчев рискува много, направи грешки. Извади Каргас, уплаши се да не изгонят и него. Върна Райнов отзад, разбишка се и халфовата линия. Цялата отбрана заскърца. Вратарят спаси доста, можеше и катастрофа да стане с резултата. Хубчев трябваше да остави Каргас на терена. Намазаният с много гел португалски съдия нямаше да посмее да изгони втори човек от Левски. Сам знаеше, че скандално е изгонил вече един от гостуващия отбор. Кипърците са испанци. Нямаха положение за гол през първото полувреме. Но Левски второто полувреме се върна, спука гума и окапа".

Левски с най-тежка загуба в Европа от 9 години насам

Левски с най-тежка загуба в Европа от 9 години насам

След поражението на Левски от АЕК български тим така и не е печелил в Кипър в евротурнирите