15 мача като титуляр, само в два от тях сменян преди края, за да получи почивка - при 4:1 срещу Витоша (Бистрица) и 7:0 над Верея Стара Загора. 4 асистенции на сметката и нито един гол. Сигурно се сещате, че говорим за Габриел Обертан. Офанзивният футболист е бледа сянка на себе си, откакто удължи договора си с клуба. В първата част на сезона той играеше с такова настроение, което заразяваше отбора и публиката. Неслучайно феновете му скандират името след всеки мач. В последните обаче французинът сякаш изчезна от картата. Случайно или не - това се случва най-често когато бива поставен на поста зад нападателя, а не на крилото, където има цялата свобода на действие.

Паулиньо от Левски гони шест месеца без гол

Паулиньо от Левски гони шест месеца без гол

Бразилецът може да загуби статута си на незаменим играч

Да, Габриел минава за един от най-яловите играчи - преди се скъсваше да пропуска от невъзможни позиции, удряше греди - все бе на косъм от гола. Но се очакваше скоро да се отпуши, защото все някога топката щеше да кривне от голлинията към мрежата, а не към дузпата. В последните срещи обаче Обертан дори не поглежда към противниковата врата. В двете гостувания на Черно море бе неузнаваем. Сякаш бе в плен на мъртво течение.

15 мача без гол за играч от неговата класа при нивото на нашето първенство са наистина много. Левски вкара 7 на Верея, но Обертан не се дореди до това да ритне топката в мрежата. След четирите му гола през миналия сезон в елита, както и този срещу Черно море в баража за Лига Европа, той трябваше да надгражда над тази бройка. Но не го прави. Думите на Наско Сираков отпреди година, че не би го пуснал в съблекалнята заради неумението му да бележи, бяха посрещнати на нож от болшинството фенове. Голмайстор №1 в историята на Левски ги потвърди, заявявайки, че всеки футболист на сините би трябвало да вкарва без проблеми по 10-ина гола на сезон. И Обертан би трябвало да може да го прави. Напоследък обаче усмивката я няма на лицето му. Няма я и играта, която заразяваше останалите.

Снимка 387713

Източник: LAP.bg