Левски се намираше в сериозна финансова криза още преди пандемията от коронавируса. Ясно бе, че голяма част от скъпоплатените футболисти в клуба ще бъдат продадени или просто освободени.

На "Герена" едва ли ще вземат това, което са се надявали за играчи като Холмар Ейолфсон и Паулиньо, тъй като финансовата стагнация, след заразата, ще бъде сериозна. Все пак, всяко евро в повече ще бъде сериозна помощ за "сините".

Столичани ще подпишат с два спонсора при подновяване на мачовете от Първа лига. Това обаче няма да промени курса, който клубът ще поеме. От следващия сезон Левски ще разчита основно на български футболисти. ТОПСПОРТ вече Ви информира, че от чужденците ще останат само двама - Найджъл Робърта и Стайн Спиерингс.

Левски иска да продаде четирима чужденци, освобождава двама

Левски иска да продаде четирима чужденци, освобождава двама

"Сините" задържат Найджъл Робърта и Стайн Спиерингс

Националът Георги Георгиев ще бъде избор номер едно под рамката през следващия сезон. Надеждите на Зоран Попович, че ще успее да се пребори за титулярно място са излюзорни, защото той изобщо няма да бъде част от Левски. Присъствието му би било излишен лукс.

Снимка 470353

Източник: LAP.bg

В предни позиции много ще се разчита на двама младоци - Здравко Димитров и Мартин Петков. Дошлият от Септември Димитров определено е футболист с качества. Той има бързина и техника. Трябва да поработи още върху завършващия си удар. До момента Здравко винаги е бил в сянката на Паулиньо, но след предстоящото напускане на бразилеца, пред него ще се отвори шанс за изява.

Снимка 463762

Източник: ПФК Левски

Мартин Петков е сочен за един от най-големите таланти в школата на Левски. Нападателят започна да получава все повече шансове от Петър Хубчев, в които определено не разочарова. Младокът притежава завидно самочувствие, което му помага на терена. Може да бъде ползван по двете крила, както и като нападател. Близки до него казват, че мислите му са насочени единствено към това да подобрява играта и физическото си състояние. През следващия сезон от Петков ще се очаква да се превърне в един от най-опасните играчи на Левски в офанзивен план.

Снимка 463807

Източник: levski.bg