Вчера в разследване на БТВ се появиха нередности в платформата за дарения "Хелпкарма", а това е един от способите за набиране на дарения за ПФК Левски. Не, че евентуални последствия при разследване ще окажат влияние относно финансирането на клуба чрез този вид дарения, но също така вчера бе краят на поредната работна седмица, за която бе анонсирано сключване на договор за спонсорство.

Ако не до края на тази, то в началото на следващата. И така седмица след седмица си тече времето, а медиите чакат знак от "Герена", за да се явят на пресконференция по обявяване на партньорство. Окей, при налагане на предпазни мерки такова събитие няма да има. Вероятно ще намерят начин как да го съобщят. Ако не следващата седмица, то някъде около Никулден, или най-късно до Нова година, или в краен случай в някой от първите дни на първите месеци на 2021 година.

Интересното обаче е, че от "Герена" позатихнаха призивите за дарения. Кампанията за продажба на членски карти избледня и това, дето очакваха кота 30-40 хиляди и нагоре, е пак следствие на много грешна преценка. В клубния магазин има раздвижване, официалните екипи са само малки размери, другите артикули са колкото да има нещо. Виртуалните билети спряха, незнайно защо. Вече няма срещи и преговори за телевизионните права, на които Левски много разчиташе от следващата година нататък.

И изобщо, създава се впечатление, че всеки момент някой ще обяви неколкократно анонсирания фалит. А в същото време разходите си текат, осигуровки и данъци никой няма да опрости, че дори вече и да отложи, школата също поема доста средства, наема се неевтин треньор. Обаче никой не бие барабана за платена поредна месечна вноска от близо 150 хиляди лева към НАП. Въпреки обещаната прозрачност и отчетност на всяка стотинка, не е ясно какво става с дълговете към строителите на стадиона и други кредитори.

Всичко това, особено затихналите съобщения за преговори за телевизионните пари, подсказва, че Левски разчита на нещо!? Това нещо може да е някой таен анонимен спонсор, който дава пари предварително с уговорката, че след това при евентуално осветляване ще си ги приспадне. Финансовата тишина на "Герена" е като пред буря...

Фенове на ЦСКА скочиха за евентуално отлагане на мача с Левски

Фенове на ЦСКА скочиха за евентуално отлагане на мача с Левски

"Готви се поредното решение в ущърб на нашия клуб"