Бившият треньор на Лудогорец и Левски Стойчо Стоев даде интервю пред "Тема Спорт", в което сподели очакванията си за предстоящия сблъсък за Купата на България. Той не посочи фаворит, но заяви, че сините вървят все по-добре в първенството.

Г-н Стоев, предстои двубой между Лудогорец и Левски за Купата на България. Какви са очакванията Ви за първия мач в Разград?

- Със сигурност ще бъде интересен полуфинал, защото се срещат най-добре представящите се и най-силно играещите отбори в първенството. Още повече, че голямата важност на мача ще е отиването на финал за Купата на България. Предполагам, че ще са получи хубав мач заради условията, които предлага стадионът в Разград. Двата отбора изповядват приятен за наблюдаване футбол и се очаква интересен мач.

Може ли да се даде предимство на един от двата отбора?

- В никакъв случай не може да се даде предимство на един от двата отбора, защото всичко ще се реши след изиграването на двата двубоя. Това е много различно. Когато се играе полуфинал, не може да се фаворизира единия тим. Очаквам срещата с нетърпение и смятам, че ще е много интересна.

Не допускате ли, че всичко може да се реши още в първата среща?

- Винаги може да се случи това, но според мен този полуфинален сблъсък ще бъде решен в два мача.

Изминаха няколко месеца от назначението на Анте Шимунджа начело на Лудогорец. Какво забелязвате от работата на словенския специалист в Разград?

- Не може все още да се даде крайна оценка за работата му. Товa идва и от факта, че противникът, който се очакваше да се бори до края с Лудогорец - ЦСКА, не успя да създаде адекватна конкуренция за шампионската титла. За мен мачовете от европейските клубни турнири ще бъдат тестът за него.

Стойчо Стоев: Лудогорец и Левски направиха страхотен мач, ЦСКА трудно ще догони "орлите"

Стойчо Стоев: Лудогорец и Левски направиха страхотен мач, ЦСКА трудно ще догони "орлите"

"Публиката на Левски ще е много важна в мачовете за Купата"

Какво забелязвате в Левски под ръководството на Станимир Стоилов?

- Определено има еуфория на "Герена". Отборът играе добре, публиката е на стадиона. Тя винаги е давала своята подкрепа и в трудните моменти. Интересно ми е докъде ще стигнат. В момента Лудогорец е хегемон в първенството и дали сините ще могат да се борят за титлата през следващия сезон. Разградчани вече са на 99,9% шампион и може би ще им бъде важно да се представят добре и в турнира за купата.

Има ли играч на Левски, който да Ви прави впечатление?

- Може би в момента Уелтън и Илиян Стефанов се открояват, но бих казал, че колективът изпъква. Във всяка линия е стикован отборът. Почти е завършен тимът на Стоилов. Moже би това е най-важното в момента за Левски. Няма звезди и това им помага на този етап. Колективът е водещият за победите на сините.

За Лудогорец няма да вземат участие Бърнард Текпетей и Клод Гонзалвеш, които са наказани. Може ли да се говори за някакви липси при орлите?

- Винаги дългата скамейка е помагала на Лудогорец. Не се е отразявала липсата на даден футболист. Това е позитив за тях. Няма да даде отражение на разградчани и за предстоящия мач с Левски.

Отстранявали сте Лудогорец с Левски именно в тази фаза от турнира. Какво си спомняте от тези мачове?

- Пак бяха два мача. Получиха се трудни сблъсъци. Беше точно по този начин - първият в Разград, а реваншът в София. Всичко беше много емоционално, особено във втория двубой, защото играхме пред пълни трибуни и спечелихме в заключителните минути.

Предстои и дерби с ЦСКА в края на седмицата. Какви са очакванията ви за него?

- Не може да се даде предимство на един от двата отбора. Невинаги се получава по-добрият да победи. На този етап Левски върви по-добре от ЦСКА и нормално е да се предполага успех за сините, но за такъв двубой не може да се даде прогноза. Непредсказуеми са откъм резултат.