Председателят на НКП на Левски Степан Хиндлиян анализира проблемите около отбора и в ефира на Нова телевизия. Той е на мнение, че в модела на управление в Левски се преплитат политико-икономически отношения. Бившият журналист се изказа негативно и по адрес на мажоритарния собственик Спас Русев.

"Феновете искат едно елементарно нещо - клубът да отговаря на името, историята и традицията си. Да бъде там, където му е мястото. В последните 8 години с клуба се случват изключително неприятни неща. Остават доста съмнения за икономически и политически влияния. Публиката се разбива умишлено. Хората следват различни мнения и се карат.

Когато говорим за собственост, що се отнася за Левски, трябва да знаем, че от известно време, акциите на Левски се подаряват. При това положение собствеността на клуба е малко имагинерно понятие. Продукцията на Левски не носи никакво удоволствие.

Спас Русев дойде в Левски през август миналата година, получи еднолично мажоритарен пакет акции и надеждите към него бяха, че идва един фин бизнесмен от Лондон, който ще инвестира милиони. Очакванията бяха, че ще потече "златен дъжд". Нищо не се случи. Русев ни говори за Челси и други неща, които не ни интересуват. Изведнъж той подари 20% от акциите си на Даниел Боримиров!

Обясненията са много. Според мен и информацията която имам, господин Русев няма кой знае какво желание да взима акциите на Левски. Те са били като добавена стойност към сделката с "Виваком". Той подарява част от акциите си на Боримиров, с обяснението, че няма как да бъде собственик и на "Виваком", и Левски едновременно. Ставало конфликт на интереси. Утре обаче Русев може да раздаде процентите си на още някой и в крайна сметка какво се получава? Той си хваща самолета за Лондон, а Левски остава с 20 млн. дългове! Моите уважения към Боримиров, но като има проценти, ще дава ли пари за Левски? Или други легенди, които евентуално получат нови акции...", каза Хиндлиян в студиото на Нова.

Спас Русев напусна Левски, даде акциите си на феновете!
Обновена

Ексклузивно: Спас Русев напусна Левски, даде акциите си на феновете!

Задават се огромни проблеми за "синия" клуб