"Бих се изненадал, ако Васил Божков поеме Левски". Това заяви Стефан Софиянски пред ТОПСПОРТ относно смяната на собствеността на клуба, която ще бъде официализирана в началото на месец март.

"Аз доколкото имам информация Спас Русев още е собственик на Левски, така че няма смисъл да коментираме хипотези. А и знаете ли в лични разговори какво ми е казвал Васил Божков? Че от футбола печелиш тогава, когато спреш да се занимаваш с него (смее се). Затова и казвам, че по-скоро бих се изненадал, ако поеме Левски", заяви Софиянски.

Стефан Софиянски пред ТОПСПОРТ: Васил Божков не ми е казвал, че ще купува Левски

Стефан Софиянски пред ТОПСПОРТ: Васил Божков не ми е казвал, че ще купува Левски

"Синът му Антон е голям фен на ЦСКА"

"Обстановката ме тревожи на "Герена". Тя явно е следствие на лошо менажиране на клуба. Аз си спомням, че дълговете, които имахме към институциите бяха 18 млн. лева, а сега дочувам, че са 24, което означава, че в последно време не са погасявани. Въпросът е какво се е случило с тези пари? Вариантите са два - или няма финанси, или се харчат грешно. Хубаво е футболистите да взимат големи заплати, но когато няма възвращаемост и резултати не е оправдано фонд работна заплата да е близо 1 млн. лева на месец, каквито неща чувам", добави още бившият премиер на България.

"Лично аз бих искал да виждам повече българи в Левски. Как да имам сантименти към клуба, когато е пълен с толкова много чужденци, които идват и си заминават, и по никакъв начин не се асоциират с Левски? Навремето ходехме на тренировки и мачове, за да гледаме Гунди, Меци, Сашо Костов, Бисер Михайлов, Фифи Перото, а на по-късен етап Гибона, Наско Сираков, Боби Михайлов... Ето, например вижте ЦСКА - във всеки мач има поне по 5 български играчи. Да, не се знае Литекс ли са, ЦСКА ли са, но е факт, че преобладава българското. Нямам нищо против чужденците, напротив, но все пак основата да е от българи. Пък, ние левскарите, ако трябва ще потърпим, за да ги изчакаме. Последните ни големи успехи бяха с гръбнак от българи и един страхотен Лусио Вагнер, който изключително много харесвах като футболист", коментира Софиянски.

"Харесвах Славиша Стоянович, но Левски загуби много точки срещу отбори, които не съм си и представял, че може да загуби, и то на "Герена". Иначе имаше някои хубави моменти, интересни мачове, нападателен футбол. Сега се надявам и мисля, че Георги Дерменджиев може да помогне на отбора. Той е интелигентен, систематичен и умерен човек от наблюденията, които имам върху него. Разбира си от работата, има успехи, дано и при нас ги постигне", завърши политикът.

Стефан Софиянски: Знаех, че Спас Русев иска да напусне Левски

Стефан Софиянски: Знаех, че Спас Русев иска да напусне Левски

"Предполагам, че в клуба са натрупали нови задължения"