Един от най-популярните левскари - политикът Стефан Софиянски сподели в актуално студио "Дерби", че сериозен китайски инвеститор е готов да налива пари в столичния гранд.

Според бившия кмет на София сега е най-добрият път да се обяви структурата на Левски, за да бъда спокойни всички фенове. Той допълни, че сегашният благодетел на "сините" - Спас Русев търси нов собственик на тима от стадион "Георги Аспарухов".

Спас Русев и Боримиров в един глас: Бъдете спокойни за бъдещето на Левски

Спас Русев и Боримиров в един глас: Бъдете спокойни за бъдещето на Левски

"Целта остава титлата"

"За тези три години клубът трябва да намери пътя си, защото после "Виваком" се отказва пряко да бъде собственик. Доколкото съм информиран, Спас Русев търси друг, който да заеме мястото на "Виваком". Най-добрият път е истината. Казвай нещата както са, щом всичко е в ред. Сега на трети е идеалният момент да се обяви структурата на Левски, да се обясни пред акционерите, а и в публичното пространство, за да нямаме никакви притеснения", каза Софиянски в студио "Дерби".

"Чувам, че един сериозен китайски инвеститор се е заинтересувал. Даже знам и кой е. Трябва да се използва този момент. Китайците търсят експанзия в Европа, търсят да правят инвестиции. Това трябва да се използва, може би не само от Левски, а и от други футболни отбори. Не се срамуват да го правят това английските и италианските отбори, ние също не бива да притесняваме. Но трябва да се притесняваме от тази тежка инвазия на безименни чужди футболисти", допълни политикът.

Даниел Боримиров: Искам Левски да прилича на отбора от 2005 година

Даниел Боримиров: Искам Левски да прилича на отбора от 2005 година

Спортният директор разясни какво смята да промени