Стефан Аладжов говори пред "Тема: Спорт". Легендата на Левски коментира играта на "сините" в последните мачове.

Г-н Аладжов, Левски постигна три поредни победи в първенството. Как оценявате представянето на сините до момента?

- Радващото е, че в отбора играят основно наши момчета. Върнаха се много юноши на Левски, което с радващо - братята Цоневи, Стивън Петков... Не съм запомнят с качествата на брата на Божидар Краев - Андриан, но ще видим. Дано да успее. Работех още в спортното училище на Левски, когато и двамата учеха там. Надявам се да е развил своите качества и да се включи силно в отбора. Радващото е, че сините юноши се завърнаха и резултатите им се показателни. Всеки мач трябва да играят по този начин, както с ЦСКА 1948 (3:0). Вече имат самочувствие. Сега следва мач с Ботев, който не е в добро състояние, след като го напуснаха основни футболисти. С една победа над Левски, публиката ще им прости всичко. Затова трябва да се внимава. Момчетата на Георги Тодоров трябва да знаят, че ги чака труден мач. Хубавото е, че се постигнаха тези три поредни пободи. Ако отборът иска да се закачи за челото в класирането, е необходимо да продължи този ход. Виждаме, че и разликата в точките не е голяма.

Maтeo Стаматов титуляр за Левски срещу Ботев (Пловдив)

Maтeo Стаматов титуляр за Левски срещу Ботев (Пловдив)

Той води тренировъчен процес, но все още не се готви наравно със съотборниците

Какво ви прави впечатление в играта на защитата? Необходимо ли е време още, за да може да се сработи напълно?

- Има някои пропуски в защитата, видяха се и срещу ЦСКА 1943. Галин Иванов имаше няколко възможности да реализира. Кито че ли нещата в отбраната не стоят много добре, но дано да се оправят по-бързо. Факт е, че в момента в защитата са млади момчета, които не са играли заедно и им е нужно време, за да се опознаят и да добият необходимия синхрон. Виждаме, че отбори като Берое и Локомотив Пловдив играят почти винаги в един и същи състав и играчите им имат стиковка. Показателно е, че са в челото на класирането.

Вие сте един от легендарните играчи на позицията ляв защитник. Как ви се вижда играта на Матео Стаматов?

- Със сигурност има качества, но за да се утвърдиш, трябва от мач на мач да израстваш. Матео го знае много добре. Хубавото е, че идва от чужбина и е наясно какво трябва да се прави. Похвално е също така, че и останалите, които бяха привлечени, натрупаха опит зад граница - Стивън Петков идва от Португалия, Ради Цонев от Италия, Боби игра в Хърватска. Там са видели нещо по-различно, доразвили са качествата си. Дано показват още по-добри игри. Ще се радвам много, ако продължат да печелят, защото най-доброто за Левски в този труден момент са успехите.

Хебър взима процент от бъдещ трансфер на Краев

Хебър взима процент от бъдещ трансфер на Краев

Очаква се играчът да бъде включен в групата за гостуването на Ботев (Пд)

Но няколко пъти споменахте братята Цоневи. Какво донесоха те в тима?

- Внесоха хъс и енергия. Но и преди да си тръгнат от Левски, го правеха. Дано се заразят и останалите около тях. С най-добри впечатления съм от близнаците, защото бяха и двамата в училището ми. Не съм им помагал с нищо. Много рядко се случва - добри футболисти, а и също такива ученици. Взеха високи дипломи, без да им е помагано. Радвам се много за тях. Поздравявам ги за добрите игри и дано да продължават така.

Необходима ли е продажбата на Станислав Иванов?

- Рано е да излезе в чужбина, но при създалата се ситуация в Левски, ако се вземат добри пари за него, ще е оправдано. Всеки знае, че клубът не е финансово добре. Поне има играчи на неговата позиция, които могат да го заместят.

Африканските медии: Насиру се изстреля до Луната!

"Насиру се изстреля до Луната!"

Играчът има доста интересна статистика

Какви са наблюденията ви и за играта на малкото чужденци, които останаха в Левски?

- Не показват по-добър футбол от българските момчета, които се завърнаха на "Герена". Може би с кризата и представянето им да е спаднало. Ако могат малко да вдигнат нивото, ще е добре, защото се събра добър отбор. В противен случай да се заложи на местни момчета. Вече 11 години Левски не е печелил нищо и съвсем спокойно ще се издържи и още една.