Легендата на Левски Стефан Аладжов коментира пред "Тема Спорт" селекцията и целите пред тима за втория полусезон. Рекордьорът по мачове за столичани сподели мнението си за продажбата на Станислав Иванов и Паулиньо и каза дали Левски има шансове за титлата след две години.

Г-н Аладжов, до момента сините привлякоха вратар и централен защитник. Построи ли се добра основа на селекцията?

- Необходимо е да се вземат още футболисти, и то не на един или два поста. Започнаха да се привличат нови, което е добре.

Хърватският вратар Зоран Микулич не е познат в България, но Ребин Сулака носи екипа на Арда. Имате ли впечатления от играта му?

- Почти нямам никакви наблюдения върху представянето му, за да направя анализ, но все пак видяхме къде се намира Арда в класирането и какъв футбол играха през есента. Много е рано да се говори, но хубавото е, че се появиха спонсори и вече има възможност за привличането на добри футболисти на постовете, на които има необходимост. През първия полусезон видяхме, че нещата в защита не бяха никак добре. Добре е, че засилиха конкуренцията и на вратарския пост. Левски изостана на много точки от шестицата и е необходимо подсилване на състава.

Къде другаде виждате голяма необходимост от нови?

- Левски трудно вкарваше и попадения. Да, не може да се поднови целият отбор, но е нужно да се вземат и нови атакуващи футболисти.

Левски осъществи два изходящи трансфера, продавайки Станислав Иванов в САЩ и Паулиньо в ОАЕ. Не бяха ли продадени двамата за много ниски суми?

- Не знам, но имам чувството, че колкото и пари да се вземат за даден играч в момента, са добре дошли за клуба. В тази криза е много трудно - пандемията, няма публика по стадионите, финанси почти липсваха. Много неща се струпаха на Левски. Мисля, че Станислав Иванов можеше да свърши още работа на отбора, но така са преценили и предполагам, че ще се вземат нови футболисти на неговия пост. Дано да са качествени, според финансовите възможности на клуба, разбира се.

Славиша Стоянович излезе с декларация преди началото на подготовката, в която заяви, че Левски трябва отново да спечели титлата до две години. Вярвате ли, че това е изпълнимо?

- Хубаво е, че разсъждава оптимистично. Да сме живи и здрави, и дано да се случи това до две години. Но пак ще се повторя, че трябва да се вземат нови футболисти. Дано да стане така, защото Левски вече дълго време е без титла и купа. В момента Лудогорец са с много добър отбор, в ЦСКА селекцията също е на ниво. Ако сините не се подсилят с качествени футболисти, това след две или три години ще са хубави пожелания. Но да сме живи и здрави и да се случи.

Каква цел трябва да си поставят в Левски до края на първенството?

- Първо, трябва да се преборят и да влязат в шестицата, защото изостанаха на много точки. Това е целта за момента. Ако се вземат добри футболисти, смятам, че това е осъществимо.

Много смела мечта ли ще е класиране в евротурнирите?

- През миналия сезон Левски трябваше да спечели един мач, за да се класира за евротурнирите и не го направи. Неприятното е, че сините загубиха много мачове на "Герена". Преди години Левски трудно падаше у дома, но сега е различно. Трябва да променят това през пролетта. Но повтарям, трябват нови хора. Ето например в защита - контузва се или е наказан един и няма кой да го замести. Преквалифицираха се халфове и заиграваха в отбрана.

В края на полусезона на младия Патрик-Габриел Галчев бе даден шанс. Какви са наблюденията върху представянето му?

- Момчето се представи добре, но бъдещето ще покаже. Славиша Стоянович познава футболистите добре и знае техните качества. Дано и с младите успеят да се преборят и да влезнат в шестицата. Да се вземат и добри нови попълнения, които да помогнат за това през тази година.

Павел Колев си подаде оставката и напусна клуба. Как оценявате работата му в Левски?

- Да, ситуацията беше много трудна. Като се започне с акциите, които се разнасяха по улиците. Павел Колев даваше всичко от себе си и работи добре, но отборът и футболистите са тези, които трябва да се доказват на терена. Те трябва да докажат, че имат място в състава, а и в челото на класирането. Трябва не на директорите да се прави оценка, а на играчите.

Динамо праща човек при Левски заради Робърта

Динамо праща човек при Левски заради Робърта

Ще има ли трансфер?