Халфът на Левски Стайн Спиерингс говори за драматичната победа след изпълнение на дузпи срещу Лудогорец. Нидерландецът разкри и впечатленията си от първите месеци на "Герена". 

Полузащитникът не игра в първия официален мач за годината срещу ЦСКА, но в следващите остави отлични впечатления с представянето си. Спиерингс откри и головата си сметка за столичани при равенството 2:2 срещу Черно море на "Тича". 

"Играхме у дома и публиката ни подкрепяше постоянно, имаше факли, беше уникално преживяване. Треньорът ни остави ние да решим кой ще изпълнява дузпа. Направих добър мач и поисках да бия. За щастие, вкарах много красиво.

Победата над Лудогорец е много специална за хората тук. Техният отбор е абсолютно над всички в България, а имат и много по-голям бюджет от останалите. Българският Аякс, може би. Левски има много по-страстни фенове, ние сме повече като Фейеноорд на България. 

Винаги трябва да изчакаш и разбереш как ще ти потръгне в новото предизвикателсто, но аз вкарах още в дебюта си и бях полезен за отбора си отново. Това е страхотно за мен. Треньорът ни трудно говори английски, а аз не знам български. Казаха ми, че се говори за мен, което е хубаво. 

Ако задържим мястото си, ще се класираме за предварителните кръгове на Лига Европа. Ще бъде прекрасно ако играем европейски футбол", завърши Спиерингс пред "vi.nl".

Бойко Борисов: Тотото може да помогне на Левски - от шест месеца до година

Бойко Борисов: Тотото може да помогне на Левски - от шест месеца до година

"То се видя, че имат огромна фенска маса и това няма да е подарък"