Халфът на Левски Стайн Спиерингс говори пред сайта на бившия си клуб Ваалвайк. 24-годишният нидерландец пристигна през зимата на "Герена", като вече изигра 4 силни мача преди първенството да бъде прекъснато.

Колев: Имаме разговори с чуждестранна компания, която прояви интерес да помогне на Левски

Колев: Имаме разговори с чуждестранна компания, която прояви интерес да помогне на Левски

"Има три типа агенти - с които се работи лесно, с които са работи трудно, и с които изобщо не трябва да работиш"

За ситуацията с коронавируса

В България заразените са много по-малко, отколкото в Нидерландия. Предприетите мерки са горе-долу същите. Може да се каже, че съм заключен вкъщи от 13 март. Излизам само на пазар или да разходя кучето. Чувам, че при необходимост е готова и армията да се включи. Правя упражнения, гледам интернет телевизия. Щастлив съм, че приятелката ми е с мен, още повече, че тя е бременна вече в 25-ата седмица. Харесва ми, че мога да прекарвам повече време с нея и да ѝ помагам в тази ситуация. Това да бъдем заедно е и добър тест за връзката ни. В момента всичко е отличво. Късметлии сме, че в такава криза сме в България.

За Левски и футболът у нас

Найджъл Робърта ме въведе в обстановката. Всичките ми съотборници говорят приличен английски, което е голямо улеснение. Проблем е, че треньорите на говорят. Петър Хубчев владее немски. Вече зная няколко думи на български. За щастие има преводач, който ни обяснява. Само ние и лидерът Лудогорец опитваме да играем, развивайки дълги атаки и разчитайки на технични футболисти. Останалите отбори в България може да ги опишете, все едно Хетафе играе срещу Аякс - много нарушения, доста единоборства и не толкова техничен футбол. Нивото не може да се сравнява с Нидерландия. При гостуването на предпоследния Ботев (Враца) не можех да повярвам на това, което виждам. Пристигнахме в малко градче, теренът беше много лош, а съдията отвратителен.

Снимка 464073

Източник: levski.bg

По традиция Левски е най-големият отбор в България, но в последните 10-ина години мястото му е заето от Лудогорец, където са инвестирани много пари. В Левски са реалисти и знаят, че този сезон няма да се преборим за титлата, но целта е да го сторим в идните години и да бъде изграден солиден тим. По всичко личи, че това е голям отбор. Идват по 15 хиляди зрители, агитката е шумна. Разпознават ме на улицата, снимат с мен или просто викат името на Левски. Целта е спечелване на Купата. Елиминирахме Лудогорец и сега Левски е големият претендент. Мисля, че направих добра стъпка с идването си. Живея в красив град като София, в хубав апартамент и играя футбол в топклуб, който се бори за трофеи", казва Спиерингс.