Станислав Генчев се доближава лека-полека до треньорския пост в Левски, съобщава "Мач Телеграф". Собственикът на клуба Наско Сираков все още няма решение на задачата кой да замени Николай Костов, но вариантът със Станислав Генчев придобива реални измерения. Шефове от клуба, както и влиятелни фенове оказват сериозен натиск върху Сираков да разговаря с Генчев и да го покани на "Герена".

Най-сериозният мотив е, че наставникът на Крумовград е направил отличен отбор от новака в Първа лига без солидна селекция и голям бюджет. От друга страна, в екипа на Генчев е бившият защитник на Левски Живко Миланов, който водеше отбора по време на най-голямата криза след оттеглянето на Васил Божков. Не е без значение и фактът, че ако Генчев подпише с Левски, синия екип без проблем ще облече нападателят Алекс Колев. Неговият трансфер е почти завършен, но може да се обърка от треньорската рокада.

Самият Генчев призна, че ако получи предложение от Левски, няма да се замисли и ще тръгне към "Герена". "С най-голямо удоволствие бих приел това предизвикателство. Левски е най-обичаният отбор в България. Засега обаче няма никакво развитие, не съм разговарял с никого", каза Генчев преди известно време.

Левски изчиства лихвите към НАП и дълга към Столична община

Левски изчиства лихвите към НАП и дълга към Столична община

Клубът иска да е напълно изряден

Колебанията в Левски за Станислав Генчев идват от неговата кариера като треньор в Лудогорец и Ботев Пд. Според различни източници, на "Герена" били притеснени от начина, по който Генчев е работил в пловдивския клуб. Там той направи поредица от загуби, която в крайна сметка доведе до неговото уволнение.

След края на сезона Левски остава без треньор. Сираков вече обяви, че Николай Костов няма да остане, дори и тимът да се класира за европейските турнири. Причината е в слабите резултати през пролетта и най-вече в безобразната игра на тима. Левски загуби от ЦСКА-София два пъти - 0:2 и 1:3, допусна катастрофална загуба от Лудогорец с 1:5 и падна във Варна от Черно море с 1:3. Това накара Сираков да промени първоначалното си решение да предложи нов договор на Николай Костов.