Треньорът на Левски - Станимир Стоилов заяви след победата на "сините" над ПАОК (2:0), че е видял гърците в светлина, която много го притеснява за втория двубой.

"Това беше отличен мач за Левски. Прекрасна синя вечер. Успяхме да изиграем мача по най-добрия начин. Нямаха прекалено много шансове. Можехме да решим нещата с трети гол. Победихме един голям отбор.

Винаги е добре, когато вкараш ранен гол. Малко ни принуди да мислим за отбраната. Притеснявам се за втория мач. Дано да успеем да изиграем втори добър мач в Солун. Не ме интересуваше толкова резултата, колкото това да зарадваме нашите привърженици.

Левски може да играе още по-добре, естествено трябва време и работа. Тази победа я слагам в топ 10, голям отбор, който игра четвъртфинал преди два-три месеца. Видях един ПАОК, който много ме притеснява за втория мач. Една много знаменита победа, защото клубът и привържениците заслужаваха това.

Николай Михайлов: Уникален момент, не можем да кажем, че Левски е фаворит

Николай Михайлов: Уникален момент, не можем да кажем, че Левски е фаворит

Много сладка победа, въпреки че е първата, споделя той

Трябва да успеем да отбележим гол. Ако тръгнем да мислим за удържането на резултата ще бъде грешка с оглед комбинативните играчи, които има ПАОК. Когато има пространства, нашите нападатели са много опасни.

Не мога да кажа дали някой от контузените футболисти ще успее да се възстанови за реванша. Видяхте за ПАОК какви влязоха и какви започнаха. Важното е, че подарихме тази вечер на сините фенове.

Най-важното е, че виждам щастливи левскари, които си тръгват. Да не правим глобални заключения. Благодаря на привържениците за любовта към мен, към футболистите, към клуба и към отбора. Моето завръщане в клуба е именно поради тази причина, защото привържениците бяха загубили и последната надежда. Не мога нищо да им обещая. Мога да им обещая само работа и честност. Всичко друго трябва да го показваме на терена", каза Стоилов.

Левски победи ПАОК с 2:0

Първата страница от втората глава на "Синята приказка" е написана: Левски удари два болезнени шамара на ПАОК

Уелтън и Бари герои за "сините"