Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди утрешния мач срещу Ботев Пловдив от 13-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион "Георги Аспарухов" започва от 20:00 часа.

Той засегна редица теми, включително и за сините фенове, заради които Левски трябва да затвори сектор А за утрешната среща. Той увери, че привържениците на тима  не създават никакви проблеми, когато не са провокирани. 

"Факт е, че и двамата са здрави и тренират с отбора. До утрешния ден ще имаме още възможност и ще преценим от здравословно състояние как е. Има достатъчно опит и, ако е здрав може да го изиграе. Шеху имаше достатъчно време да потренира. Документите са наред.

Не съм питал, но от медиите се информирам. Ще преценяваме колко и какво участие ще вземат/ И двамата могат да вземат участие. Досега сме се справяли без двамата. Трябва ни всички да са здрави, за да имаме конкуренция и да правим ротации. Ще играем през три-четири дни", каза Стоилов, след което коментира противника:

"Ботев направи от идването на новия собственик направи добри неща откъм селекция и резултати. Миналата година бяха евроучастник. Показва, че имат добри играчи. Тази година имаха нещастен старт откъм резултатите. Европа също ги обърка. Не мога да отлича един или двама футболисти, играят много добър футбол.

Очаквам един сериозен футболен сблъсък, нашите футболисти трябва да приемат, че това се приема като сериозно дерби. Ботев създава проблеми на всеки. Виждам отбора отново в борбата за евроучастие с новия треньор. Лесно се наваксва в нашето първенство. Ботев имаше тогава друг ентусиазъм, друга футболна философия. Имаше повече български играчи. Работил съм, имат цялото ми уважение, но съм фен на Левски. Респект към всеки клуб, в който съм работил", заяви Мъри на въпрос има ли пристрастия към Ботев, тъй като водеше клуба преди години.

"Дай Боже да имам затруднения със стартовия състав. Не ми е проблем. Най-лесно е при сгъстен цикъл на игра да използваме повече играчи. Имам състав в главата си винаги. Нямам проблем с избора на състав", сподели Стоилов.

"Според мен сме по средата на пътя, на който аз искам да виждам Левски. Искам по-сериозно да контролираме мача и да се представяме по-добре в защита. Концентрацията ни всеки мач трябва да е на най-голямото ниво. Не можем да намерим баланса, получаваме голове. Шеху е поливалентен футболист, може да запълни 2-3 позиции и дава спокойствие. Онзи ден нямахме централен защитник на резервната скамейка. Така беше срещу ЦСКА и Лудогорец.

Сонко Сундберг повежда защитата на Левски срещу Ботев (Пд)

Сонко Сундберг повежда защитата на Левски срещу Ботев (Пд)

Добра новина за Станимир Стоилов

Принуждаваме се да правим ротации. Сега имаме футболисти за всички позиции. Шеху трябва да показва качества и да се бори за място. На терена зависи колко ще помогне. Всеки трябва да заслужи мястото си в Левски на терена. Там трябва да се защитава.

Може да се вземе най-скъпия футболист и нищо да не играе, а най-евтиният бързо да се адаптира и да заиграе добре. Искам да видя повече агресия. Имаме и наказание, което частично изтърпяване. Левски всеки мач трябва да играе гордо и за победа", коментира треньорът на Левски за наличните футболисти.

"Ботев също е отбор, който иска винаги да се надиграва. Двата отбора винаги играят футбол, така че според мен ще стане един интересен за хората мач. Добре е, когато имаш мачове с отбори като Ботев, които се опитват да се надиграват и да печелят. Можем да видим какво трябва да подобряваме. Виждаме нашето ниво".

"Надявам се да не се отрази празният сектор А. Другите сектори почти са разпродадени. Футболистите ще имат нужната подкрепа. Не е приятно, когато се слагат изкуствени ограничения откъм присъствие на привърженици.

Това е като лека катастрофа, като клуб, който е продал над 6 хиляди абонаментни карти. Клубът не подкрепя такива прояви, но заради 1-2 привърженици не може да страдат 20 хиляди. Левски е силен, когато е с феновете си и играе футбол. Надявам се повече да няма конфронтации и такива случаи", смята Станимир Стоилов.

"Има единични случаи в последната година от както аз се завърнах в клуба. На мачове с 20 хиляди души има 10 полицая. Ако нашите привърженици не са дразнени, не създават проблеми - на нашия стадион и в провинцията. Един-два единични случая винаги може да има. Нямаме никакви притеснения. Аз знам, че нашите привърженици искат да гледат Левски.

Естествено някой път са малко по-емоционални, ама то пък без димките ще сме като на театър. Футболът не е театър, така че аз също разбирам по-пламенните фенове. Затова нашите фенове са по-различни. Някой път се получават неща, които не трябва да се случват. От както съм аз, почти нямаме случай, в който да имаме забележки", завърши той.

От Левски с молба към своите фенове

От Левски с молба към своите фенове

"Бъдете толерантни!"