Старши треньорът на Левски - Станимир Стоилов коментира актуални теми около отбора. Специалистът сподели мнение преди утрешния мач с Ботев (Пловдив).

"Всички футболисти ще могат да вземат участие в мача. Мартин Петков е възстановен, но не е готов за игра с топка. По-добре да изчакаме и този мач да мине. Факт е, че Ботев през тази година показва много добри игри, с добра комбинативност. Отборът израстна много през последната година. Ние трябва да се концентрираме върху нашата игра. Важно е ние как ще се представим. Важно е как ще се представим във фаза защита, защото Ботев играе комбинативен футбол. Убеден съм, че нашите футболисти трябва да играе на повече от максимума си от възможностите, тъй като е последен мач за годината на нашия стадион".

 Левски отваря пункт за тестване преди мача с Ботев

Левски отваря пункт за тестване преди мача с Ботев

Мачът е утре

"Спокойствие не ни трябва, трябва ни самочувствие, увереност и футболна агресия. Показвали сме, че можем да играем много по-добре от последните мачове. До ден днешен се справяме. Смятам, че цикълът трябва да се отрази добре на футболистите. Имаше време да се възстановят. Ако мачът беше от 17:00 часа, можеше да имаме една следобедна почивка. Не трябва да търсим под никаква форма сгъстения цикъл. Аз като футболист съм играл с месеци сряда-събота. Един футболист трябва да изиграе поне 6 мача за един месец. Не трябва да е оправдание, че ще играят 4-5 мача. Умората е в главата на човек. Трябва да се появи воля", добави той.

"При нас кой знае кой знае какви размествания не правим. Ще преценим утре до мача кои са в най-добро състояние. Ако съм честен, не повече от 50% играта в защита се доближава до това, което искам да виждам. Трябва да отнемаме повече топката, за да не достига до линията на защитата. Трябва да се опитаме да отнемаме по-добре топката в предни позиции. Щом искаме от защитниците да изнасят топката, нормално да искаме от офанзивните да отнемат топката. Всеки футболист трябва да участва в двете фази".

"Държа всеки футболист да е на максимума във всеки мач. За мен най-важно е футболистите да искат да се учат, да спазват тактическата дисциплина, да правят това, което треньорите искаме от тях. Спазват и принципите на Левски, не виждам причина да се разделяме с тях", продължи треньорът на Левски.

"Ботев винаги е играл футбол. Минаха си през тяхната голгота. Вървят и в игрови план напред. Ние трябва да минем през тези неща. Всичко зависи как ще играем ние, много малко ще зависи от Ботев", каза Стоилов.