Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция след жребия за Лига на конференциите, който отреди тимът му да се изправи срещу ПАОК. Специалистът е на мнение, че би било чудо, ако "сините" отстранят гръцкия гранд, но няма как да гадае какъв ще е изходът от спора.Първият мач в София е на 21 юли.

"ПАОК е отбор, който свали един или два пъти Олимпиакос за титлата. Левски не можеше да му бъде лесно и с оглед на отсъствието от Европа, загубихме коефициента, който имахме. Ще подходим с цялото уважение и респект, но в никакъв случай не се плашим. Жребият е такъв. Всички искахме да участваме в Европа. Искахме да стартираме от оп-ранена етап, но това е една добра възможност да зарадваме "Синя България" с добра игра и да видим докъде сме стигнали да работим. Може да има неочаквани обрати, зависи от това кой ще бъде на терена. ПАОК са изявен фаворит, но на терена става всичко.

Това е ПАОК

Това е ПАОК

Първият мач е на 21 юли

Нямам предпочитания дали сме домакин, дали гост. Прекрасни фенове и на двата отбор, които пълнят стадиона. Говорил съм да се преместим на "Васил Лески" да удовлетворим желанието на привържениците. Трябва да им се даде възможност да наблюдават своя отбор. Задължени сме да направим едно футболно шоу. 

Противникът е над средноевропейско ниво, но ако Левски успее да се представи добре и да елиминираме ПАОК ще бъде прекалено голям скок в нашето развитие. Трябва да покажем нашата игра в точния ден.

Който и да беше, щеше да е фаворит. ПАОК е отбор, който се разви в последните 10 години. Добър момент да видим докъде сме стигнали. Не можем да очакваме чудеса, но не се плашим. Сега е същото като в Шампионска лига. Ще видим къде сме, какво можем и къде трябва да работим.

Футболно чудо ще е, ако елиминираме ПАОК, но не мога да гадая. При всички положения ще направим максимума да продължим напред. Много години инвестира средства в клуба си. За да станеш от нивото на ПАОК трябва да се бориш с отбори като тях.

Моето желание беше да няма голяма пауза. Имаме шанс, че не сме в първия кръг. Стартът в първенството, жребии, нямаме забележки. Имаме три гостувания в началото. Като искаме да се борим за нещо, трябва да играем по най-добрия начин. Притеснителното между евромачовете е емоционалното изчерпване, а не физически. Те взимат от тръпката от емоцията. Да направим ротации, за да се представим най-добре във всички първенства, в които участваме", заяви Станимир Стоилов.