Колелото в Първа лига така се завъртя, че от нищото Левски пак е в играта за титлата, а евентуален успех срещу Лудогорец ще заформи мечтан трибой за първото място. Ето това иска "синята" аудитория, така че Георги Дерменджиев и ръководството е хубаво да не й отнема правото да си прави сметки и да се надява. Особено, ако "сините" спечелят срещу Лудогорец в неделя.

Което може да стане, ако старшията на столичани осъзнае, че на "Герена" няма нищо по-хубаво от напрежението и тръпката, пълния стадион и стремежа към търсене на спортен резултат. Приказките за приоритети за оздравяване и стабилизиране на клуба нека ги има, но в крайна сметка предметът на дейност на ПФК Левски, е свързана с игра на футбол. Привържениците се вълнуват от това, а не от счетоводни баланси и плащания...

Живко Миланов изгоря за дербито с Лудогорец! Капитанът на Левски и с глоба - 4000 лева!

Живко Миланов изгоря за дербито с Лудогорец! Капитанът на Левски и с глоба - 4000 лева!

Вижте подробности тук

Затова безплатният съвет към Георги Дерменджиев, е да не се сърди на журналистите, когато констатират факта, че отборът не е далеч от първото място. Отделен е въпросът, че с медийните изяви на Бат' Гошо и посланията, които изпраща, оставаме с впечатлението, че на "Герена" май не се чувстват много комфортно в позицията на претендент. Толкова по темата, малко за предстоящия сблъсък.

Снимка 416880

Източник: Фейсбук

Мина месец от успеха на Лудогорец с 2:0 на "Георги Аспарухов". "Орлите" тогава скриха топката на "сините". Бяха я обявили за национално издирване, както написа майсторското перо на Жаклин Михайлов. Но пък в рамките на 30 дни ситуацията значително се промени, а до голяма степен за лекото разместване на пластовете, помогнаха и футболистите на Любослав Пенев. Последният често прекалява с конспиративните теории, но не може да се отрече, че се държи като треньор на отбор с шампионски манталитет. Нещо повече - селекцията на Голеадор изнесе открит урок на хегемона в рамките на няколко дни. От общо 4 полувремена "червените" направиха показно на разградчани в 3 от тях, отстраниха ги за Купата, а първите 45 минути в шампионатния мач на арената в Разград, показа, че "орлите" трудно могат да полетят, ако срещу тях има отбор, който не се страхува да пресира и да атакува. При това с лимитирани откъм качество изпълнители спрямо първенеца. Каквито са играчите на "Армията" и в Левски. Доказано е обаче през годините, че начинът да бъде спрян Лудогорец е този - с изнесени в съперниковата половина футболисти, търсещи атаката и пресата. Така беше преди няколко месеца, когато само вратарските подаръци на недоразумението Полачек попречиха на Левски да си тръгне минимум с точка от Разград, вместо да падне с 2:1.

Ето защо в неделя положението трябва да е "сините в атака"! С футбол тип "клатене" не става. Над 15 000 на "Герена" наскоро го видяха на живо. Дано го е видял и Георги Дерменджиев...

Изненада: Левски приема Лудогорец на националния стадион!

Изненада: Левски приема Лудогорец на националния стадион!

Дербито няма да се играе на "Герена"