В последните дни и седмици темата, която ни интересува не е какво се случва на терена, а какво става по високите етажи на клуба и дали се задава нова смяна на собствеността. Работата на отбора обаче е да се изолира от всичкия този шум и да направи така, че през пролетта да бъде по-силен, отколкото през есента. Победа в първия пролетен кръг срещу ЦСКА може да промени много неща - най-малко ще вдигне настроението сред феновете, а също и сред футболистите. Ясно е, че нещата ще са на "мускули", просто трябва те да се покажат.

Турнир по джитбол в Левски

Турнир по джитбол в Левски

Завършилите на последно място трябваше да се приберат пеша до хотела

Със сигурност на 15 февруари най-много погледите на сините запалянковци ще са отправени към новите попълнения в състава на Петър Хубчев. През зимата сините привлякоха трима - Деян Лозев, Симеон Славчев и Стайн Спиерингс. Те взеха участие и в двете контроли до момента.

Ето и как се представиха те срещу Рапид Виена (2:1).

Деян ЛОЗЕВ

Фланговият играч, привлечен от Арда, отново остана резерва за сметка на капитана Живко Миланов. Десният бек се появи на терена в началото на втората част. В първите минути гледаше да се справя със задачите си в дефанзивен план. Постепенно се поотпусна и започна да се включва в нападенията. Той бе най-деен и при изнасянето на топката от половината на сините. Направи доста атаки, постоянно сновеше. В края на срещата имаше няколко нахлувания в пеналта, но те не завършиха с удар или точен пас. Очертава се като сериозна алтернатива на Живко Миланов. Минусът му е, че няма същото влияние върху тима, както капитана.

Снимка 464752

Източник: levski.bg

Симеон СЛАВЧЕВ

Очертава се като титуляр през пролетния полусезон редом до Кали Тиам в центъра на терена. Започна уверено срещата, наемаше се с изнасянето на топката. Австрийците обаче бързо се усетиха и започнаха да го пресират. Стараеше се много, хвърли доста сили в дефанзивен план. В правенето на играта в предни позиции бе по-пасивен. Може би и заради това сините изглеждаха доста разпокъсани.

През втората част на няколко пъти умело разтегна играта с хубави пасове по крилата. Все още обаче му липсва игрови ритъм - дойде на "Герена", след като не бе играл в официален мач от октомври миналата година.

Снимка 464755

Източник: levski.bg

Стайн СПИЕРИНГС

Ако някой е очаквал да види типичен плеймейкър в негово лице, то това не е точно така. Със снажната си фигура той по-скоро прилича на дефанзивен халф. Висок, с голяма крачка, нидерландецът е по-скоро някакъв хибрид. Срещу Рапид не изпъкна с тънки пасове в предни позиции. Има обаче добро движение и когато Левски атакува, умее да дублира централния нападател и да създава преимущество в пеналта. Направи го на два пъти през първата част, макар и топката да не достигна до него. Опитваше се "да иска" топката, но почти веднага бе пресиран и в повечето случаи отиграваше назад. Спечели няколко единоборства. Играта му в дефанзивен план бе най-критикувана от нидерландските медии, но явно Петър Хубчев работи за отстраняването на този проблем. Определено се очаква много повече в предни позиции от Спиерингс.

В началото на втората част негов тънък пас не мина зад отбрана, но след това се пребори за топка и организира контра.

Снимка 464754

Източник: levski.bg

ПРОГРЕС

СТАТИЧНИТЕ ПОЛОЖЕНИЯ

В последните есенни мачове Левски бе доста колеблив при статични положения пред вратата си. През първото полувреме Рапид Виена изпълни доста корнери и свободни удари, в които изсипваше топката в полето пред Милан Миятович. При нито една от тези ситуации обаче Левски не се пропука.

ОБРАТИТЕ

През есента Левски обикновено губеше мачовете си, щом допуснеше съперникът да му поведе. Сините само един път измъкнаха точка от изоставаща позиция - при 1:1 срещу Берое в Стара Загора. В досегашните си контроли възпитаниците на Петър Хубчев направиха два обрата. Те поведоха срещу Пюник, но допуснаха противникът да направи 2:1 в своя полза. В крайна сметка сините биха с 3:2. Историята се повтори и срещу Рапид - 2:1 за Левски в добавеното време. Макар и в контроли, тези детайли носят самочувствие и увереност. И именно те трябва да бъдат развити.

Снимка 464751

Източник: levski.bg