Собственикът на Левски Спас Русев за пореден пък декларира, че Делио Роси е непоклатим начело на "сините". Босът на столичани даде интервю пред колегите от "Блиц", в което говори и за скандалите, които се разразиха в съдийството.

Г-н Русев, в медиите се появи информация, че сте повикали на разговор старши-треньора Делио Роси след равния мач с Берое. Имало ли такава среща?

- Такава среща не е имало! Г-н Роси има дългосрочен договор, подписан с клуба и по никакъв начин един резултат като този с Берое не може да повлияе върху неговото бъдеще. Моята амбиция е да прекратим порочната практика в Левски, при която на всеки няколко месеца се сменя треньорът. Роси има дългосрочен план и остава в Левски.

Да, но загубената точка с Берое няма ли да попречи на Левски в борбата за титлата?

- Докато има теоретични шансове да спечелим титлата, ние ще се борим.

Левски на Делио Роси ще продължава да се мъчи

Левски на Делио Роси ще продължава да се мъчи

"Сините" имат едва две победи над отборите от Топ 6 в Първа лига

Спокойна ли е ситуацията при "сините" в този момент?

- Отборът е много спокоен, абсолютно мобилизиран и работи целенасочено, за да изпълни своите цели и да зарадва феновете.

Как тогава ще коментирате медийните публикации, според които обстановката в клуба е напрегната, а Вие сте атакуван, че лично ръководите процеса по селекцията?

- Реално погледнато анализатори, легенди и журналисти, които изразяват подобни мнения, могат да казват каквото си поискат, защото на тях това им е работата. Те трябва да създават полемики и дискусии. Феновете също са част от това. Но единственият различен от тази дискусия е треньорът, които определя състава и тактиката, с която ще излезе отбора. Президентът и изпълнителният директор също са встрани от тази дискусия, защото трябва да осигурят стабилност и спокойствие в клуба, те са и най-важните, защото само те взимат решенията. Другите се опитват да им влияят чрез тази дискусия. Ние имаме много ясна стратегия и план, който следваме.

Берое хвърли ръкавицата към Левски

Берое хвърли ръкавицата към Левски

Място в Топ 3 далеч не изглежда като мираж

Все още ли стоите зад мнението, че цялата спортно-техническа власт в Левски трябва да бъде поверена на Делио Роси?

- Цялата спортно-техническа власт не е дадена на старши-треньора. Г-н Роси отговаря изцяло и единствено за подготовката на първия отбор. За другата част от работата има изпълнителен директор и други служители.

В следващите седмици предстоят 5 дербита ЦСКА - Левски. Новото попълнение на "червените" Алберг се закани, че "армейците" ще спечелят всичките 5 мача. Съгласен ли сте с него?

- Моето мнение е, че Алберг се изказва неподготвен! Той не е запознат с отбора на Левски. Мога да Ви кажа, че Левски има абсолютно същите амбиции, които не са изразени само от един футболист, а от абсолютно всички. Тези 5 двубоя ще бъдат доста приятна изненада за някои и неприятна за някои други.

Каква е Вашата позиция за скандалите, които се разразиха в съдийството?

- Има категорично наслагване в публичното пространство за предрешеност на някои мачове, както и за опити за оказване на влияние от страна на някои собственици върху решенията на съдиите. Това усещане за предрешеност също е и една от причините за сериозния отлив на публика от стадионите. Аз вярвам на новоизбрания президент на БФС Борислав Михайлов. Той бе избран с безпрецедентна подкрепа за своя четвърти мандат като ръководител. Той трябва да положи всички усилия, за да върне авторитета на съдиите и съдийството в България. Само по този начин ще успеем да върнем публиката. Няма да коментирам отделни съдийски решения, но определено има проблем със съдийството е изключително сериозен!

Станислав Тодоров ще свири Черно море - Левски

Станислав Тодоров ще свири Черно море - Левски

Вижте съдийските назначения за 24-ия кръг