Собственикът на Левски Спас Русев даде интервю за колегите от агенция БЛИЦ. Ето какво каза той:

Левски е на трето място в класирането за първенството. Имат ли сили сините да са конкурентноспособни в борбата за титлата?

- На този въпрос би трябвало да отговоря с "Да". Това са стандартните и банални клишета, че за Левски всичко освен спечелване на титлата се смята за неуспех. Вижте какво - Левски е в процес на преструктуриране и обновяване. Разбирам, че феновете, и то с основание, искат час по-скоро високи резултати. И аз ги искам, но за съжаление във футбола има цикличност, така че ще трябва да бъдем малко по-търпеливи. Но аз съм оптимистично настроен.

Вие лично ли се занимавате с трансферите, както с привличането на Габриел Обертан и Жорди Гомес?

- Участвам много активно в този процес. Но разбира се зачитам и мнението на специалистите, които имаме в клуба, относно спортно-техническите качества на футболистите, които ние привличаме и се опитваме да привлечем.

Да очакваме ли нови силни попълнение в Левски до края на зимния трансферен прозорец?

- Силно се надявам, че ще имаме отново възможност да зарадваме нашите привърженици и да засилим интригата в оставащите няколко месеца до края на първенството.

Ръководството на Левски застанаха твърдо зад кандидатурата на Борислав Михайлов за президент на БФС, но феновете застанаха на противоположна позиция. Защо се получи разминаване в позициите?

- Изразяването на мнение е част от демокрацията. Разбира се феновете имат право да изразят своето становище. Ние обаче не можем да не застанем зад нашите легенди. Боби Михайлов и неговото семейство са дали много на клуба и не можем да не застанем зад него. Въпросът обаче е в друго. В Англия например, ако направите една анкета ще установите, че много малко от феновете знаят за ръководството на Футболната федерация, защото малко се интересуват от този въпрос. Там където футболът е на ниво и проблемите се решават на терена във стил на феърплей, там администраторите, чиновниците и съдиите имат много малко влияние. И обратното - там където нивото на футбола е много ниско, там на преден план са чиновниците и съдиите. Ние, собствениците на клубове, трябва да се опитаме да вдигнем рязко нивото на футбола в България. Тогава ние ще станем независими и темата за това кои са съдиите и чиновниците ще стане по-незначителна.

Честно ли е българското първенство?

- Чувам най-различни неща. Да, идвали са и при мен с най-различни предложения. Аз обаче в такъв тип игри не участвам. За мен това, което искам да направя е Левски да е силен отбор и да спечели мачовете си с игра, а не със задкулисни действия!

Оптимист ли сте, че в следващите години Левски отново ще е участник в Шампионската лига?

- Аз не мога да не съм оптимист. Ако аз не съм оптимист, то не бих бил в Левски. Това е нашата цел.

Спас Русев проследи и вечерната тренировка на Левски

Спас Русев проследи и вечерната тренировка на Левски

Утре "сините" излизат срещу австрийския Волфсбергер