Продуцентът Андрей Арнаудов заяви пред "bTV", че през уикенда започват снимките на първия игрален пълнометражен филм за легендата на Левски Георги Аспарухов-Гунди.

"Ние се готвим за това от пет години. Този уикенд започват снимките на игралния филм "Гунди - легенда на любовта". Създаваме една машина на времето за повече от 100 човека екип, за близо 60 актьори. Този филм ще ни пренесе в романтичното време на 60-те години. Филмът започва със запознанството на Георги Аспарухов с Величка Маркова и завършва с неговата смърт.

Това не е спортен филм, а една романтична история за любовта между едно момче от крайните квартали с едно момиче от софийския елит. Той става една звезда, легенда и със смъртта си се превръща в мит. В един момент става толкова голям, че дори е проблемен за системата.

Величка Маркова през цялото време беше консултант. Тя ни помага страшно много с документални факти. Събрали сме огромно количество информация за този филм. Много трудно се прави пълнометражен игрален филм за една епоха. Скъпо мероприятие. Смятаме, че филмът ще стигне до сърцата на много хора. Ние го приемаме лично.

Филмът ще го гледате на голям екран в началото на 2024 година. Много скоро ще разберете кой ще играе Гунди", коментира Арнаудов.

Пламен Андреев: Капитанската лента тежи още повече, когато носи името на Гунди

Пламен Андреев: Капитанската лента тежи още повече, когато носи името на Гунди