СТК на БФС се върна на старата дата за баража за участие в квалификациите на турнира Лига на конференциите на УЕФА между Левски и Арда Кърджали. Това стана на днешното извънредно заседание на комисията.

Майкъла: Левски предаде публиката си

Майкъла: Левски предаде публиката си

Ето какво още каза той

От СТК първо обявиха, че двубоят ще е в неделя, после го изместиха за събота, последва остра реакция на "сините" и днес отново от БФС се върнаха на първия вариант.Така срещата ще се състои на 11 юни от 19:00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ

Спортно - техническа комисия

Решение - 08.06.2023 г

БФС бе уведомено, че на 10.06.2023 година са предвидени множество митинги на територията на град София и възможността за смесването им с организирани фенски маси, може да доведе до сериозно нарушаване на обществения ред и опасност за здравето и живота на хората.

Във връзка с горното СТК при БФС реши- срещата за определяне на последния участник в Европейските турнири между отборите на ПФК "Левски" Сф и ПФК "Арда" Кърджали, ще се играе на 11.06/неделя/2023 г. от 19.00 часа, вместо на 10.06/събота/2023 г. Промяната е съгласувана с Нова Броудкастинг груп и БПФЛ.

Относно изтичащите на 10.06.2023 година договори на футболисти, СТК констатира, че на 08.02.2023 година поради извънредни обстоятелства с Решение на СТК е променен календара на БФС. Същият е публикуван на официалната страница на БФС и всички участници в Първа лига са уведомени. Ръководствата на клубовете са имали достатъчно време да предприемат необходимите мерки за удължаване на договорите на своите футболисти, предвид на това, че датите за баражи са определени на 10.06 и 11.06.2023 година. Несъобразяването с календара на БФС е изцяло отговорност на ФК.